Matildalle, Aadalle ja Siirille SM-kultaa

0
Matilda Kleimola, Aada Sirviö ja Siiri Friederiksen pelasivat alle 16-vuotiaiden tyttöjen SM-turnauksessa.

JÄÄKIEKKO. TPS:n tytöt voittivat kultaa viikonloppuna Keravalla pelatussa SM-turnauksessa. Joukkueen kokoonpanossa olivat mukana TarU Hockeyn kasvatit marttilalainen Siiri Friederiksen, tarvasjokelainen Matilda Kleimola ja auralainen Aada Sirviö.

Alle 16-vuotiaitten tyttöjen SM-turnaukseen osallistui yhteensä 11 joukkuetta. TPS voitti lauantaina oman lohkonsa ja eteni sunnuntain pudotuspeleihin häviämättä otteluakaan. Ainoastaan Ilves onnistui nappaamaan yhden pisteen yltämällä tasapeliin turnauksen ennakkosuosikin kanssa.

Välierissä TPS sai vastaansa HIFK:n, jota Siiri, Matilda ja Aada pitivät ennakkoon yhtenä kovimmista vastustajista. HIFK kaatui maalein 3–0. TPS:ssa kuluneella kaudella naisten Liigaa pelannut Siiri teki TPS:n toisen maalin.

Finaaliin TPS sai vastaansa omassa lohkossaan toiseksi tulleen Kiimingin Kiekko-Pojat (KKP). Matilda torjui TPS:lle niin lohkovaiheessa kuin finaalissa nollapelin. Lohkovaiheessa TPS voitti KKP:n 4–0 ja finaalissa 2–0. Lukemat eivät täysin kerro TPS:n ylivoimasta. Finaalissa KKP:n maalivahti oli kiekon tiellä 51 kertaa ja Matilda 13.

Finaalissa TPS:n kumpikin maali syntyi ylivoimalla. Siiri sai syöttöpisteen TPS:n toisesta maalista.