Renkaanvaihdolla Ruotsiin – Salibandypojat harjoittelivat talkootöiden tekemistä

0
Wiljam Sipilä, 13, pesi renkaita kovalla tohinalla painepesurin kanssa ja Samuel Toivonen, 11, koitti väistellä renkaan kanssa roiskeita. Kuva: Tuomas Honkasalo

PÖYTYÄ. Pöytyän Urheilijoiden salibandyn P13-joukkue tuli taannoin päättäneeksi, että talkootöillä kerätään varoja Ruotsin pelimatkaa varten. Viime lauantaina oli vuorossa renkaanvaihtotempaus, jossa sai myös halutessaan autonpesupalvelua.

–Pojat harjoittelevat tässä tekemään yhdessä töitä ja keräämään samalla varoja omaan reissuunsa. Tässä tehdään samalla myös tulevia talkoolaisia, sillä niitä tarvitaan, kertoi joukkueen valmentaja Marko Reinikainen.

Renkaanvaihtopisteille kurvasi yhteensä 60 autoa eikä kenelläkään ollut ihan samanlainen kiire kuin formula ykkösen varikolla. Hyväntuulisuus ja tekemisen meininki tarttuivat asiakkaisiin. Pisteitä oli kolme, joista yksi oli Auvaisissa ja kaksi Riihikoskella. Pääpiste sijaitsi Riihikosken Pikku-Myllyn viereisellä yritysalueella, johon oli helppo tulla.

–Tässä on jo opittu aika paljon esimerkiksi auton pesemisestä. Ensimmäisellä kerralla joitain autoja meni uudestaan pesuun, kun ei oltu tarpeeksi tarkkoja. Tätä hommaa tehdään nyt jo kolmatta kertaa, kertoivat Oskari Mäenpää, 12 ja Onni Torkki, 14.

–Aika pienellä vaivalla tässä kuitenkin saa tienattua hyvin rahaa pelireissua varten, Onni lisäsi.

Renkaanvaihdon hoitivat kuitenkin vielä toistaiseksi vanhemmat. Moni pojista kyllä kertoi vaihtaneensa jo kotona renkaita, mutta renkaanvaihtotapahtumassa pojat pääsivät pesuhommien lisäksi pyörittelemään renkaita pesupaikalle ja takaisin.

–Meillä on joskus ollut 17-vuotiaiden poikien kanssa tämä sama homma ja silloin he saivat jo vaihtaa renkaita. Ihan vastuukysymystenkin takia vielä hoidetaan tuo renkaanvaihto aikuisten toimesta, Reinikainen kertoi.

–Renkaanvaihtohommat alkavat olla jo perinne. Tätä on tehty vuosien ajan. Sitä kautta tähän on muodostunut jo tosi paljon vakioasiakkaita, jotka haluavat tukea meidän toimintaa tuomalla renkaat tänne vaihtoon. Me myös pesemme renkaat tähän samaan hintaan eli tässä saa kyllä oikein hyvän vastineen rahalleen, Reinikainen kehaisi.

Renkaanvaihtohommat oli mietitty etukäteen tehokkaiksi. Jokaisessa pisteessä oli halli, jossa puuha olisi onnistunut sateellakin. Kunnon hallitunkit ja pulttipistoolit tekivät vaihtamisesta reipastahtista. Odottaessa asiakkaat saivat myös kuluttaa loppuja rahojaan pienessä puffetissa.
Tuomas Honkasalo