Riihikoskelle on tulossa toivottu yhdistysten kesätori

0
Pöytyän kunnan liikuntakoordinaattori Markus Salo selvensi Kisariihen pihan paikkakartoitusta kesätorin suunnitteluväelle. Pihaselvitystä kuuntelemassa ja mukana ideoimassa olivat Anu Terho, Heikki Uusitalo, Terhi Jänesniemi ja Marja-Liisa Virtanen sekä paljon muuta väkeä. Kuva: Tuomas Honkasalo

PÖYTYÄ/Riihikoski. Pöytyän Kisariihen aulassa kävi kova puheensorina, kun eri yhdistysten aktiivit olivat saapuneet paikalle lyömään viisaat päänsä yhteen. Tavoitteena oli luoda mahdollisimman toimiva kesätori Riihikoskelle touko–kesäkuuksi.

Eläkeliiton Pöytyän yhdistys on masinoinut toritapahtumapäivän perjantaille 3.5., mikä aloittaa samalla kesätoripäivät Riihikoskella.

–Homma sai alkunsa siitä, kun haimme yhdistysavustusta Eläkeliitolta. Siellä oli sellainen hanke kuin Yhdistykset yhteen, potkua vapaaehtoistyöhön vauvasta vaariin. Vähän hankalan nimen takaa löytyy kuitenkin hyvä idea ja päädyimme järjestämään tällaisen eri yhdistysten yhteistyöpuristuksen eli Tavataan torilla -päivän. Sen jälkeen sitten joka perjantai järjestetään kesätori aina kesäkuun loppuun asti. Vastuuvuoro järjestelyistä vaihtuu aina eri yhdistykselle, selvensi Eläkeliiton Pöytyän yhdistyksen puheenjohtaja Terhi Jänesniemi .

Yhdistyksistä ovat mukana eläkeläisten lisäksi paikalliset MLL, SPR, Lions club, VPK, Kotiseutuyhdistys sekä Riihikosken yhtenäiskoulun vanhempainyhdistys. Mukana menossa on myös Pöytyän seurakunta ja Pöytyän kunta. Kaikki ovat yhtä mieltä siitä, että Riihikoskelle todella kaivataan toritoimintaa.

–Tämän toritoiminnan ytimessä on yhteisöllisyys ja yhdessä tekeminen sekä toisten ihmisten kohtaaminen, summasi Minna Majuri-Kiiski Pöytyän seurakunnasta.

–Minä olen varma, että ihmiset tulevat tänne. Niin moni on ihmetellyt, miksei täällä ole toritoimintaa, Marja-Liisa Virtanen pohti.

–Jaoin myös 30 torimainosta Auran markkinoilla torimyyjille, kun heitä koetettiin houkutella tänne myymään, Virtanen kertoi.

Myyjiä on lupautunut jo tulemaan paikalle ja yhdistyksetkin ovat paikalla. Tarjolla tulee olemaan livemusiikkia, kahvilaa ja arvontaa sekä tietenkin grillimakkaraa. Isoin toive kaikilla on se, että myös ihmiset löytävät paikalle.

Riihikosken toritoiminnalla on perinteitä juuri samassa paikassa.

–Vanhan Kisariihen pihamaalla on aikanaan ollut toritoimintaa, kertoi Maarit Alakosk i Pöytyän VPK:sta.

Yhdistysten tavoitteena on esitellä myös omaa toimintaansa erityisesti toristartissa, sillä kaikki kaipaavat kipeästi lisää tekijöitä yhdistykseensä.

–On tässä työtä saada luotua ihmisille oikea kuva tästä toritoiminnasta ja saada paikalliset aktivoitumaan, Anu Terho Kotiseutuyhdistyksestä pohti.

Jos yhdistykset kaiken intonsa pystyvät kanavoimaan markkinointiin, tarttuu torikuume varmasti myös paikallisiin ja toritoiminnasta tulee vakiintunutta – ainakin kesäisin.
Tuomas Honkasalo