TarU Hockeyn kasvatit Matilda, Aada ja Siiri tavoittelevat SM-mitalia

0
Matilda Kleimola, Aada Sirviö ja Siiri Friederiksen pelasivat alle 16-vuotiaiden tyttöjen SM-turnauksessa.

JÄÄKIEKKO. TarU Hockeyn kasvatit Siiri Friederiksen (15), Aada Sirviö (14) ja Matilda Kleimol a (14) pelaavat SM-mitalista. He tavoittelevat mitalia alle 16-vuotiaiden tyttöjen SM-turnauksessa Keravalla tulevana viikonloppuna TPS:n riveissä.

Marttilalainen Siiri, auralainen Aada ja tarvasjokelainen Matilda ovat pelanneet jääkiekkoa 7–8-vuotiaasta asti. Kuluneella kaudella Siiri pelasi TPS:ssa naisten Liigaa, Aada ja Matilda Loimaan Rocketsin poikien U15-joukkueessa AA-sarjaa ja TPS Akatemiassa naisten Suomi-sarjaa. Lisäksi tytöt pelasivat N16-sarjaa, jonka TPS voitti ylivoimaisesti.

TarU:n luistelukoulussa kimmokkeen jääkiekkoon saaneilla tytöillä on myös muuta urheilutaustaa. Maalivahtina pelaava Matilda on pelannut myös ringetteä ja aloitellut lajia tauon jälkeen uudelleen. Jääkiekko on hänelle kuitenkin mieluisampi laji.

–Kiekkoa on helpompi torjua ja jääkiekossa saan olla fyysisempi pelaaja, Matilda miettii.

Hän on pienempänä kokeillut myös taitoluistelua, mutta ei usko siitä olevan erityistä hyötyä jääkiekkomaalivahdille.

Maalivahdiksi Matilda päätyi melko klassisesta syystä.

–Joukkue tarvitsi maalivahdin.

Jalkapallon jääkiekkoon vaihtanut Aada pelaa hyökkääjänä. Omaksi vahvuudekseen hän arvioi luistelun ja vauhdin.

–Pojat jäävät vauhdissa ehkä vähän jälkeenkin, Aada tuumaa.

Luistelua ja fyysisyyttä vahvuuksinaan pitävä Siiri vaihtoi poikajoukkueen syksyllä naisiin ja kertoo alkukauden tuntuneen vähän hankalalta.

–Naiset pelaavat niin erilaista peliä, mitä pojat pelaavat, hyökkääjänä kentällä viilettävä Siiri sanoo ja kertoo, ettei aluksi saanut pelityylistä kiinni.

–Tuli myös otettua jäähyjä, hän jatkaa todeten, että joulun jälkeen tapahtui jotain ja pelaaminen alkoi sujua.

KAUDEN päättävään SM-turnaukseen tytöt lähtevät voitto mielessä.

–Täytyy kuitenkin muistaa, että SM-turnaus on seurojen kilpavarustelua ja sinne tuodaan ykköstykit. Mimmit saavat varautua oikeasti pelaamaan, Aadan isä ja tyttöjä aikanaan TarU:ssa valmentanut Antti Sirviö toppuuttelee.

Tyttöjen sarjoja pelataan turnausmuotoisesti ja turnauksia on muutama kauden aikana. Joukkueen varsinaista omaa harjoitustoimintaa TPS:llä ei ole ollut, vaan joukkue on koottu muissa joukkueissa pelaavista tytöistä. Harva seura saa koottua omista riveistään yhden ikäluokan tyttöjoukkueita, joten samoin toimitaan myös muissa seuroissa. Sirviö ennakoikin, että SM-turnauksessa saatetaan nähdä ikäluokan kovimpia pelaajia, jotka kauden aikana ovat keskittyneet muihin sarjoihin, mutta ovat ikänsä puolesta vielä kelpoisia turnauksessa pelaamaan.

SM-turnaukseen osallistuvat kaikki sarjaturnauksiinkin osallistuneet joukkueet. Lauantain alkulohkossa TPS saa vastaansa sarjaturnausten keskikastiin sijoittuneet Ilveksen, Loviisan jääkiekkoklubin (LJK) ja Kiimingin Kiekko-Pojat (KKP) sekä häntäpään joukkueista KJT Haukat Järvenpäästä. Sunnuntaina pelattaviin välieriin ja mitalipeleihin pääsee lohkon kaksi parasta.

Tytöt ennakoivat turnauksen kovimmiksi vastustajiksi toisessa lohkossa pelaavan HIFK:n ja Järviseudun Pallokerhon (JPK), jotka sijoittuivat sarjaturnauksissa toiseksi ja kolmanneksi. Pelejä voi seurata Leijona-tv:stä.