Auran kunnanhallituksen esitys kumoaa aiemman Pride-liputuspäätöksen

0
Auran kunta järjesti viime vuonna ensimmäistä kertaa Pride-liputuksen, mikä ei kaikkia miellyttänyt. Liputusasiaa pohditaan nyt uudelleen. Kuva: AVL arkisto/ Auran kunta.

AURA. Auran kunnanhallituksessa pohdittiin jälleen kunnan liputuskäytäntöjä, kun kunnanhallitus käsitteli perussuomalaisten valtuustoaloitetta kunnan lipputankojen käytöstä. Valtuustolle päädyttiin esittämään, että muilla kuin Suomen lipulla liputtaminen käy muissa kuin kunnanviraston lippusalossa. Nyt tehty päätösesitys käytännössä kumoaa aiemman päätöksen Pride-liputuksesta. Liputusasiasta päättäminen jää valtuustolle.

Viime vuoden syyskuussa kunnanhallitus päätti, että kunta liputtaa vuosittain Pride-lipulla kunnanviraston pihassa Turun Pride-viikon yhteydessä (AVL 8.9.2023). Tehtyyn päätökseen tyytymättömät perussuomalaiset tekivät valtuustoaloitteen, jossa toivottiin kunnanvaltuuston käyttävän otto-oikeuttaan. Aloitteessa toivottiin myös liputuskäytäntöjen yhtenäistämistä (AVL 22.9.2023).

Maanantaisessa kunnanhallituksen kokouksessa Ari-Pekka Haapanen (ps.) esitti, että kunta liputtaisi vain Suomen lipulla ja että päätös koskisi kaikkia kunnan hallinnassa olevia lipputankoja. Äänestyksessä keskustan Jouko Vähä-Rahka ja Liisa-Anneli Holmberg kannattivat Haapasen esitystä.

Äänestyksen voitti Jukka Leinon (sd.) esitys, jonka mukaan muulla kuin Suomen lipulla liputtaminen käy muissa kuin kunnanviraston lippusaloissa. Leinon esitystä kannattivat kokoomuksen Kalle Isotalo ja Laura Alikeskikylä sekä vasemmistoliiton Jenni Päätalo.

Odotettavissa on, että kunnanvaltuustossa asiasta äänestetään uudelleen.