Kosken terveysasemalla luvassa laaja sisäilmatutkimus

0
Kosken terveysasema.
Kosken terveysasema.

KOSKI. Tekninen lautakunta on päättänyt, että Kosken kunta pyytää tarjoukset terveysasemalla tehtävästä sisäilmatutkimuksesta Sirate Groupilta, Afry Buildings Finlandilta, IdeaStructuralta ja Sitowise Groupilta.

Kosken terveysaseman sisäilmaa on tarkasteltu aiemminkin. Kiinteistön sisäilmatilannetta on koordinoinut vuoden 2022 lopulta alkaen työryhmä.

Kosken kunnan tekninen johtaja Mikko Salmi kertoo, että muutamat henkilöt ovat edelleen kärsineet sisäilmaongemiin viittaavista oireista niin sanottujen vanhojen toimitilojen puolella.

Kunta on vuokrannut terveysaseman Varhalle. Sen työterveyshuolto on todennut, ettei Kosken terveysasemasta ole ajantasaista olosuhdearviointia, joka sisältäisi laajan kosteus- ja sisäilmateknisen kuntotutkimuksen. Laajat tiedot ovat tarpeen, jotta Varhan työterveyshuolto voi arvioida sisäilman terveydellistä merkitystä.

Varhan työterveyshuollon huomiot saivat sisäilmatyöryhmän esittämään kiinteistölle laajaa sisäilmateknistä kuntotutkimusta.

Kosken tekninen lautakunta käsittelee sisäilmatutkimuksesta annettavat tarjoukset kesäkuun puolivälissä. Mikko Salmi arvelee, että tutkimustyöt voivat alkaa elokuussa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän