Rantamaan tontteja koetetaan saada kaupaksi kampanjahinnalla

0

AURA/Kirkonkulma. Auran kunta alentaa Rantamaan omakotitonttien hintaa. Kahden vuoden kampanjan aikana tontteja kaupataan puoleen hintaan.

Rantamaan alue kaavoitettiin Auran Kirkonkulmalle Järykseläntien varteen vuonna 2017. Kunnallistekniikka alueelle valmistui pari vuotta myöhemmin.

Tontit ovat pääosin peltotontteja ja tonttikoot vaihtelevat 1 950 neliöstä 2 770 neliöön. Tonttien myyntihinta on ollut kuusi euroa neliöltä, eli tonttien pinta-alan mukaan 11 700–16 620 euroa. Uuden kampanjahinnoittelun mukaan tontin voi ostaa Rantamaan alueelta 5 850–8 310 eurolla.

Alueella on 14 pientalotonttia, joista on tähän mennessä myyty vasta yksi. Alueelta on kolmen kilometrin matka Kirkonkulman kouluun ja kunnan keskustaajaman palvelut sijaitsevat reilun kuuden kilometrin päässä.

Auranmaan muiden kuntien tonttihinnat ovat olleet selkeästi matalammat kuin Aurassa. Kunnanhallitus pitikin perusteltuna alentaa kaupaksi käymättömien tonttien hintaa. Rantamaan alueen omakotitonttien hinnat alennetaan 50 prosentilla kahden vuoden kampanjan ajaksi kevääseen 2026 asti.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän