Riihikosken kesätori tuli tarpeeseen

0
Terhi Jänesniemi innostui kertomaan Heli Hämäläiselle kesätorisuunnitelmista. Tarja Salo antoi Eläkeliiton ämpäreitä yhdistykseen liittyville. Kuva: Tuomas Honkasalo

PÖYTYÄ/Riihikoski. Riihikosken Kisariihen pihassa kävi aika vipinä, kun Eläkeliiton Pöytyän paikallisyhdistyksen vireille panema kesätori käynnistettiin perjantaina. Mukaan olivat lähteneet useat eri paikalliset yhdistykset ja vetovastuu siirtyy jatkossa vuoroviikoin aina seuraavalle yhdistykselle.

Monet torille saapuneet olivat kaivanneet toria Riihikoskelle, mutta moni myös mietti, jaksaako tori vetää ihmisiä paikalle riittävästi.

Pöytyän kunnanjohtaja Mika Joki painotti avajaispuheessaan torin merkitystä kohtaamispaikkana ja hehkutti yhdistysten aktiivisuutta. Joki otti myös kantaa torin jatkuvuuteen.

–Torilla on mukavaa ja tärkeää kohdata ihmisiä, mutta tori on kuitenkin myös markkinapaikka, jossa ostetaan asioita. Torilla täytyy käydä kauppaa, jotta myyjiä tulee myös tulevaisuudessa, Joki puhui ja kannusti samalla ostoksille.

Eläkeliiton Pöytyän paikallisyhdistyksen puheenjohtaja Terhi Jänesniemi oli hyvällä tuulella, kun Tavataan torilla -toripäivä vihdoin koitti.

–Onhan mahtavaa nähdä tätä innokkuutta, jolla kaikki yhdistykset ja tekijät ovat puhaltaneet yhteen hiileen. Täällä on nyt yli 30 paikkaa käytössä myyjillä ja yhdistyksillä. Kelikin on varmasti houkutellut ihmisiä paikalle. Vaikuttaa siltä, että torille on ollut tarvetta, Jänesniemi pohti.

Tiina ja Juha-Pekka Säylä olivat tulleet torille mielellään.

–Olisi hienoa, että tämä homma pyörisi aktiivisesti ja vakituisesti. Varmasti itsekin tullaan tapaamaan tuttuja ja kuuntelemaan musiikkia. Kesällä olisi kiva, jos täällä olisi jotain kesävihannesta tai kukkia myynnissä. Uudet perunat voitaisiin täältä tulla hakemaan, Säylät kertoivat.

Tiina Säylä huomautti, ettei voi tietää kuinka toritoiminta alkaa sujua, jos ei sitä kokeile.

–Harvoin tällä kylällä mitään tapahtuu, joten on hienoa nähdä, kun täällä on niin paljon ihmisiä kokoontuneena. Toivottavasti ilmat suosii tulevaisuudessa ja ihmiset jaksavat lähteä liikkeelle, Heli Hämäläinen kannusti.

Jäätelö- ja lakupisteellä pyöri reilusti porukkaa. Pehmiksen lisäksi Lakukeppi-niminen herkkuauto myi jäähilejuomaa, jota harvemmin on torilla tarjolla. Kristiina ja Juho Onnela olivat tulleet torille poikiensa Veikan, 6, ja Eetun, 2, kanssa.

–Tuosta Kisariihen takaa melkein tultiin. On tosi kiva, että täällä on tori ihan kulman takana. Varmasti tullaan tänne käymään säännöllisesti. Eipä tämä muuten pysy elossa, jos ei käy. Viikoittainen jätski kelpaa kyllä. Puskaradiolla voitaisiin hieman vinkata muillekin, että täällä tällainen on, Onnelat kertoivat.
Tuomas Honkasalo

Kesätori Kisariihen pihalla (Yläneentie 14) perjantaisin klo 16–19.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän