Sataharjun Osuuspankin yhdistymishanke etenee – Mukaan lähti myös OP Eura

0

PANKIT. OP Ala-Satakunnan, OP Euran, OP Harjuseudun, OP Lapin, OP Nakkila–Luvian ja OP Yläneen hallitukset allekirjoittivat 28.5. pankkien yhdistymissuunnitelmat.

Yhdistymishankkeeseen liittyi myös OP Eura, mikä tiivistää suunnitteilla olevan OP Sataharjun alueellista yhtenäisyyttä ja parantaa sen resursseja. Uusi pankki on 4–14 kertaa nykyisiä pankkeja suurempi.

Toteutuessaan yhdistymisellä ei ole vaikutusta pankkien asiakassuhteisiin, vaan ne jatkuvat nykyisellään. Yhdistyminen ei vaadi asiakkailta toimenpiteitä. Heidän tilinumeronsa, maksukorttinsa ja verkkopalvelunsa toimivat kuten tähänkin asti.

Osuuspankkien yhteisessä tiedotteessa kerrotaan, että yhdistymisen lähtökohtana on kymmenen konttorin verkosto, jossa asiakkaita palvelevat tutut henkilöt. Asiakaspalveluun jää entistä enemmän aikaa, kun hallinto- ja sääntelyvaateet tehdään kuuden sijasta yhteen kertaan. Lisäksi pankin palvelut monipuolistuvat ja henkilöstön erikoistuminen vahvistaa osaamista muun muassa yritys- ja varallisuudenhoitopalveluissa.

Tiedotteen mukaan suuren pankin etu on mahdollisuus tukea toimialueen elinvoiman kehittämistä entistä paremmin. Voimien yhdistäminen parantaa uuden pankin kykyä palvella ja rahoittaa suurehkoja yritys- ja yhteisöasiakkaita.

Päätös pankkien yhdistymisestä tehdään ensi syksynä ylimääräisissä osuuskunnan kokouksissa tai edustajistojen kokouksissa.

Yhdistymishankkeessa mukana olevilla pankeilla on yhteensä 30 445 omistaja-asiakasta ja 48 023 asiakasta. Niiden henkilökunnan vahvuus on 68, omat varat ovat yhteensä 234 miljoonaa euroa, asiakasliiketoiminnan suuruus on 2 044 miljoonaa euroa ja tase on 1 308 miljoonaa euroa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän