Tätä mieltä: ”Kesäkuun eurovaalit ovat yrittäjälle tärkeät”

0

Kilpailukykyinen ja yrittäjämyönteinen Euroopan unioni on maaperä myös varsinaissuomalaisten pk-yritysten kasvulle. Juuri yrittäjät ja yritykset luovat Eurooppaan vaurautta ja hyvinvointia. EU-vaalipäivä on Suomessa sunnuntaina 9. kesäkuuta. Euroopan parlamenttiin valitaan 15 suomalaista euroedustajaa seuraavalle viisivuotiskaudelle. Vaalipiiri on koko Suomi.

Jopa 80 prosenttia suomalaisia pk-yrityksiä koskevasta uudesta sääntelystä on EU-lähtöistä. Päättäjien onkin ymmärrettävä yrittäjyyttä, pk-yritysten toimintaympäristöä sekä päätösten vaikutusta niihin. Tarvitsemme Euroopan parlamenttiin edustajia, jotka ymmärtävät yrittäjyyden merkityksen Suomelle ja laajemmin eurooppalaiselle hyvinvoinnille ja myös turvallisuudelle.

Pk-yrittäjät haluavat kilpailukykyisen, yrittäjämyönteisen ja hyvinvoivan Euroopan unionin. EU:n oltava on vahva kansainvälinen toimija ja tavoitehakuinen sisämarkkinoiden vahvistaja.

Yrittäjät toivovat vakaata toimintaympäristöä, ja että EU-sääntely ei esimerkiksi vaikeuta työllistämistä. Ylisääntelylle on laitettava stoppi. Yrityksiä ei tule ylisäännellä kuoliaaksi hyvääkään tarkoittavalla EU-sääntelyllä. Varsinais-Suomen osalta on tärkeää varmistaa, että asemamme Suomen porttina länteen varmistetaan ja esimeriksi kasvua tukevat EU-rahat ohjataan sinne, missä kasvulle on aitoja mahdollisuuksia.

EU-lähtöisellä lainsäädännöllä vaikutetaan myös esimerkiksi kotimaiseen koulutuspolitiikkaan ja sosiaalilainsäädäntöön sekä vastuullisuussäädöksiin. EU-rahoituksella ja yritystuilla voidaan tukea ja tuet tulee kytkeä kilpailukykyä ja uudistamista lisääviin toimiin myös yksin- ja pk-yrityksissä. Varsinais-Suomessa EU-rahoituksella voidaan tukea paitsi alueen kasvua, myös esimerkiksi infra-hankkeita ja saariston ja maaseudun elinvoimaa.

Suomalainen yksin- ja pk-yrittäjä tarvitsee puolustajansa Brysseliin. Ei ole yhdentekevää, kuka yrittäjyyttä koskevista uudistuksista tässä haastavassa ajassa EU:ssa päättää. Yrittäjä, mietithän tarkasti, kenelle äänesi eurovaaleissa annat.

Eurovaalit ovat yrittäjälle tärkeät – oletko samaa mieltä? EU:ssa voidaan tehdä paljon yrittäjyyden olosuhteiden parantamiseksi – tai niiden vaikeuttamiseksi. Toivottavasti EU-keskustelu lähtee lähiviikkoina käyntiin myös yrittäjyyttä ja elinvoimaa lisäävistä teemoista. Yrittäjäjärjestö vaikuttaa myös näissä vaaleissa.

Toni Forsblom
puheenjohtaja
Varsinais-Suomen Yrittäjät

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän