Uusia asuntoja Kyrön keskustaan – Mäkelän Rakennus aikoo aloittaa rakennustyöt loppukesällä

0
Viime vuonna valmistui Mäkelän Rakennuksen tekemä kolmen rivitalon kokonaisuus Puusepänkujalle Auraan. Kyrön Kehityksentien vierelle on luvassa samanlaisia taloja.
Viime vuonna valmistui Mäkelän Rakennuksen tekemä kolmen rivitalon kokonaisuus Puusepänkujalle Auraan. Kyrön Kehityksentien vierelle on luvassa samanlaisia taloja.

PÖYTYÄ/Kyrö. Pöytyän kunnanhallitus on hyväksynyt Mäkelän Rakennus Oy:n jättämän ostotarjouksen Kyrön taajamassa, Kehityksentien varrella olevasta 2 045 neliömetrin määräalasta. Mäkelän Rakennus omistaa entuudestaan sen vieressä Savikko-nimisen kiinteistön.

Mäkelän Rakennuksen toimitusjohtaja Pauli Mäkelän mukaan kunnalta hankittava määräala ja Savikko muodostavat yhdessä kyllin suuren alueen, jolle on mahdollista rakentaa kaksi rivitaloa, yhteensä 11 asuntoa.

Asunnot tulevat olemaan kolmioita. Pienimmät on suunniteltu 64,5-neliöisiksi ja suurimmat 81-neliöisiksi.

– Jokaiseen asuntoon tehdään sauna, koska se kuuluu maaseutuasumiseen, Pauli Mäkelä sanoo.

Kyröön kaavaillut rivitalot ovat samanlaisia kuin viime vuonna Auraan osoitteeseen Puusepänkuja 1 valmistuneet talot.

Merkkejä paremmasta

Myyntiryntäykseen Pauli Mäkelä ei Kehityksentien osalta usko, vaikkakin markkinoilla on piristymisen merkkejä.

Kevät pisti ostajia liikkeelle ja Mäkelän Rakennus on saanut uudiskohteitaan kaupaksi. Esimerkiksi Auran Puusepänkujalta on myymättä enää yksi huoneisto. Mäkelä toivoo, että Kehityksentiellä toistuu sama ilmiö, joka oli Kyrön Hakokappelintielle vuonna 2019 valmistuneessa rivitalossa.

– Siellä asunnot myytiin tasaisella tahdilla, yksi kerrallaan, hän kertoo.

Kehityksentien asuntojen Mäkelä arvelee houkuttavan niitä, jotka ovat siirtäneet tilan sukupolvenvaihdoksessa nuoremmille ja haaveilevat asumisesta palvelujen äärellä. Hänen havaintojensa mukaan ikänsä maalla olleet eivät halua ahtautua kaupunkien yksiöihin tai kaksioihin. Heille pitää tehdä reilun kokoisia asuntoja tuttuihin, väljästi rakennettuihin taajamiin.

Pöytyällä on valttikorttinsa

Kyröä Pauli Mäkelä luonnehtii uudisrakentamisen kannalta siinä mielessä otolliseksi, että maanhankinta sekä kunnallistekniikkaan liittymien ovat kohtuuhintaisia. Maaseututaajamaan on mahdollista rakentaa asuntoja, jotka ovat jonkin verran edullisempia verrattuna Turun ympäryskuntien tarjontaan.

Rakennusliikkeen kannalta Pöytyän tekee houkuttelevaksi sekin, että asiointi kunnan viranhaltijoiden kanssa on sujuvaa. Mäkelä kertoo useiden yrittäjien kehuvan kunnanjohtaja Mika Joen yrittäjä- ja yhteistyömyönteistä asennetta ja hän on itse samaa mieltä.

Mäkelä arvelee rakennustöiden alkavan Kehityksentien varrella loppukesällä tai syksyllä Savikon kiinteistöllä olevan vanhan omakotitalon purulla. Rivitalojen rakennustahtiin vaikuttavat Mäkelän Rakennuksen muut hankkeet. Parhaillaan sillä on viimeistelyvaiheessa omakotitalot Kyrön Pappilanmäen alueella sekä Kaarinassa ja valmistumassa on myös paritalo Maskuun. Lisäksi yritys tekee hallia.

Mäkelän Rakennus omistaa Savikon tontin, jolla on kuvassa näkyvä omakotitalo. Kunta hankkii Savikon tontilta Kehityksentien vierellä olevan, katualueeksi merkityn 89 neliön maa-alan, joka on tarkoituksenmukaista siirtää kunnan omistukseen.
Mäkelän Rakennus omistaa Kyrössä Savikon tontin, jolla on kuvassa näkyvä omakotitalo. Pöytyä hankkii Savikon tontilta Kehityksentien vierellä olevan, katualueeksi merkityn 89 neliön maa-alan, joka on tarkoituksenmukaista siirtää kunnan omistukseen.