Auralaisyrittäjät testasivat tankofutista – ”Aina kun ruvetaan pelaamaan, pelataan sata lasissa”

0
Auraamon pihalle pystytetty tankofutisareena joutui hieman koville navakassa tuulessa, mutta pelaajat eivät pallon tultua kehiin enää huomanneet kurjaa keliä. Leikkimielinen peli oli yksi Auran Aurinkoviikon tapahtumista. Kuva: Tuomas Honkasalo

AURA. Jalkapallo on rankka laji. Huippujalkapalloilija saattaa juosta ottelun aikana jopa 14 kilometriä. Aurassa päätettiin maanantaina lopettaa ylenmääräinen juoksentelu ja futiksen pelaajat kiinnitettiin peliareenan tankoihin tarranauhalla. Tankoihin kiinnittäminen oli muutenkin hyvä idea, sillä tuuli meinasi viedä tankofutispeliareenan mennessään muutamaan otteeseen.

Navakka tuuli ei kuitenkaan pelaajia tuntunut haittaavan, kun Auran Yrittäjät tankoilivat ihan tosissaan.

–Kyllähän tuossa tuli hiki ja syke nousi ihan oikeasti. Ensin ajattelin, ettei tämä varmaan mitenkään kauhean fyysistä ole, mutta olihan se, ja kivaakin vielä, Heidi Ahlgren naurahti.

Nilkat kuulemma saivat hieman osumaa pallon tavoittelutilanteessa.

–Ymmärrän nyt hyvin, miksi jalkapalloilijoilla on nilkkasuojukset, Ahlgren kertoi huomiostaan.

Tankofutiksessa pelaajat kiinnitetään lantion kohdalta tarranauhalla poikittain meneviin tankoihin. Tankoja on vuorotellen, kuten pöytäfutiksessakin. Mutta tankofutiksessa pelaajat ovat elossa, eivätkä vaan muovisia hahmoja.

–Tässä pelissä on vain muutama sääntö. Ensimmäinen sääntö on se, että hymyillään ja pidetään hauskaa. Toinen sääntö on se, että olkaa parempia kuin vastustaja, kertoi tankofutisfirma Experiencen Teemu Saarinen.

Experiencellä on neljä tankofutisareenaa. Tällä hetkellä ne kiertävät ahkerasti ympäri Suomea. Puhallettava areena sylkee palloja aika aktiivisesti myös areenan ulkopuolelle ja Saarisella olikin koko ajan varapalloja kainalossa. Tosin osa palloista karkasi maantien puolelle, kuten lasten pallopeleissäkin aika vaarallisesti välillä käy.
(Juttu jatkuu kuvagallerian jälkeen.)

Tankopelaajat koukkivat palloa jaloillaan ja areenalla nähtiin aikamoisia venytyksiäkin.

–Hetkittäin tuntui ehkä sitä, että kyseessä on enemmän voimistelu kuin jalkapallo, kun piti jumppaliikkeillä koittaa kurottaa palloon, mutta eipä siitä tangosta irti päässyt, Ahlgren pohdiskeli.

Eero Uusitalo innostui paukuttamaan maaleja toisessa päässä kenttää.

–Aina kun ruvetaan pelaamaan, pelataan sata lasissa, Uusitalo virnisteli.

–Ei tämä ollut mitään voimistelua, vaan puhdasta jalkapalloa. Ennen kaikkea tässä viehätti lajin helppous. Mutta sykkeen nousu kyllä yllätti, Uusitalo analysoi.

–Kyllähän tässä pystyi pelaamaan myös syöttöpeliä. Olihan tuo mukavaa ja aika haasteellistakin puuhaa, Uusitalo kertoi ja paukkasi takaisin tankoon kiinni.
Tuomas Honkasalo


Auran Aurinkoviikko jatkuu sunnuntaihin saakka. Ohjelma löytyy osoitteesta aura.fi/ajankohtaista/aurinkoviikko/