Kumilan rukoushuoneen ilme kirkastui talkoilla – Kiitosillassa esiintyy gospelmuusikko Pekka Simojoki

0
Maalaustöiden lisäksi rukoushuoneen takaseinältä löytyi kunnostettavaa. Kuvassa Heikki Kiiski ja Paavo Lalli, työn taitajat.

PÖYTYÄ/Kumila. Kumilan rukoushuone on kevään ja alkukesän aikana talkoiltu entistä ehommaksi. Rakennus on saanut uutta ulkomaalia pintaan ja samalla on tarvittavilta osin uusittu hirsiä, tukipilareita ja laudoitusta. Töiden valmistumista juhlitaan ja talkoolaisia kiitetään ensi viikon tiistaina Suviehtoon sana ja sävel -tilaisuudessa, jonne on tulossa gospelmuusikko Pekka Simojoki esiintymään.

Talkoiden järjestelyissä mukana ollut Jussi Hankela on kuullut, että edellisen kerran rukoushuone olisi maalattu vuonna 2 008.

–On sitä muutama vuosi mietitty, että pitäisi maalata, hän sanoo.

Nyt avuksi saatiin Pöytyän Lions Club, jonka talkoolaiset ovat mahdollistaneet huhtikuun alussa homepesulla alkaneiden maalaus- ja kunnostustöiden hoitumisen.

–Talkoiden ydinporukka on ollut pieni, mutta erittäin hyvä, enimmillään kymmenkunta miestä. Talkookahvituskin toimi mainiosti.

Erityiset kiitokset Hankela haluaa antaa Heikki Kiiskelle ja maalimyymälä Jarmo Lallille.

–Heikki on ollut alusta lähtien täysillä mukana ja hoiti loppuvaiheissa yhdessä Paavo Lallin kanssa takaseinän vaativan kunnostuksen. Yhteistyö Jarmo Lallin kanssa on sujunut kaiken aikaa erinomaisesti.

Kiiski ja Lalli ovat olleet osa Lions Clubin talkooporukkaa. Rukoushuoneen johtokunnan puheenjohtaja Paavo Rouhiainen on myös ollut kaikissa vaiheissa aktiivinen talkoolainen.

Maalauksen yhteydessä maalataan myös ikkunoiden raamit.

–Sen tekee tilaustyönä Muraalin Katja Aalto, Hankela kertoo.

Rukoushuoneen ulkomaalauksen kulujen kattamiseksi on saatu pienkeräyslupa. Poliisilaitoksen hyväksymän keräyksen toissijainen käyttötarkoitus on, jos varoja kertyy riittävästi, rukoushuoneen katon maalaus sekä sisätilojen kunnostus. Keräysaika jatkuu 27.8. asti.

Maalaustöiden valmistuttua rukoushuoneella käynnistyvät juhannusviikolla Suviehtoon Sana ja Sävel -illat, jotka jatkuvat joka tiistai heinäkuun loppuun asti.

Kumilan rukoushuone on rakennettu kyläläisten toimesta vuonna 1916. Maalaustalkoissa aiempi vaalea väri vaihtui keltaiseen.

 

Kiitosilta tiistaina 25.6. Kumilan rukoushuoneella. Tilaisuus alkaa Loukonkulman Marttojen kahvitarjoilulla kello 18.30 ja Pekka Simojoen konsertti alkaa kello 19.

Rukoushuoneen ulkomaalauksen kuluja kattavaan pienkeräykseen voi osallistua lahjoittamalla keräystilille FI16 4711 0010 0598 08.