Mitä mieltä Pride-liputuksesta – Vastaa kyselyymme

16

AURANMAA

Auran kunta järjesti viime kesänä Auranmaan kunnista ensimmäisenä Pride-liputuksen. Tuolloin Aura myös päätti liputtaa vuosittain kunnantalon lippusalossa sateenkaarilipulla Turun Pride-viikon yhteydessä. Nyt Aurassa pohditaan liputusasiaa uudelleen, kun kunnanhallituksen tekemä esitys kunnan liputuskäytännöistä kumoaa aiemmin tehdyn päätöksen Pride-liputuksesta.

Mitä mieltä sinä olet asiasta, voiko kunta osallistua Pride-liputuksen järjestämiseen? Pitäisikö Aurassa aloitettu tapa laajentaa myös muihin Auranmaan kuntiin? Vastaa liputuskyselyymme keskiviikkoiltaan 12.6. mennessä.

Vastaa kyselyyn kotikuntasi mukaan ja jätä vastaamatta muihin kohtiin. Halutessasi voi lyhyesti perustella vastaustasi.

16 KOMMENTIT

  1. Liputukset lisäävät eripuraisuutta, jos liputuksesta täytyy äänestää niin on selvää ettei liputus miellytä kaikkia kansalaisia. Kaikkea ei voi maailmassa saada minkä haluaisi. Se täytyy ihmisen ymmärtää.

    • Rakkaus ei ole keltään pois, rakkautta pitää saada juhlia edes kerran vuodessa, myös pienemmät kunnat missä työ on täysin keskeneräistä, jo se että asiasta pitää keskustella osoittaa sen.

  2. Kaikkien vähemmistöjen elämää kuuluu arvostaa. Kaikilla vähemmistöillä ei ole lippua. Tai omaa viikkoa. Eletään tarkalla korvalla ja muistetaan, että jokainen meistä on erilainen kaikkine erilaisuuksineen ja samanlaisuuksineen. Tai samanlainen.

  3. Suomessa laki ja asetukset määrittelevät viralliset liputuspäivät Suomen lipulla. Jos lähdetään siihen, että kunta liputtaa yksittäisen asian tai yhdistyksen puolesta, tulee tasavertaisuuden nimissä kunnan hankkia kaikkien yhdistysten lippu valmiiksi = ei onnistu.

  4. Kunta voi mielestäni liputtaa pride-päivänä Suomen lipulla ei järjestön/yhdistyksen tms. Lipulla. Ja tämä koskee yhtälailla muitakin liputuspäiviä.

  5. Jos Prideliputetaan, pitäisi salkoon voida laittaa myös yhdistysten lippuja ym. Miksi Prideihmisiä toitotetaan ja nostetaan yli-ihmisiksi Jokainen voi olla mitä haluaa kunhan ei korosteta mitään eikä kannusteta muita samanlaisiksi. Kunnan salkoon kuuluu suomen lippu.

  6. Pidetään kunnan lippu Suomen lippua varten ja pidetään sopu kunnassa. Kunnan pride liputus ei hyödytä ketään eikä mitään.

  7. Tankoon kuuluu vain Suomen lippu tai isännän viiri. Nämä ohimenevät muotivillitykset eivät sinne kuulu… olisi sitten paljon muutakin, mitä liputtaa, jos sille tielle lähtee.

  8. Liputus ei mitenkään levitä muuta kuin suvaitsevuuden sanomaa ja sitä ei maailmassa todellakaan ole riittävästi. Sinulla on arvo ja minulla on arvo ja niin on kaikilla muillakin. Lippua liehumaan suvaitsevaisuuden ja ihmisarvon kunniaksi. Nykyään ei enää ole vain virallisia liputuspäiviä, vaan liputtaa saa vaikka joka päivä kiitollisuuden osoituksena elämälle, rakkaudelle, tervehtymiselle tai vaikka ilolle ja suorulle.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän