Museopappila valmiina kesään – Pöytyän kotiseutuyhdistys muisti pitkään kotiseututyötä tehneitä

0
Pöytyän Poijjaat esittivät Museopappilan kesän näyttelyn avajaisissa muun muassa Metsäkukkia. Kuva: Marika Suuronen

PÖYTYÄ. Pöytyän Kotiseutuyhdistyksen joka kesäiset Museopappilan avajaiset vietettiin sunnuntaina. Kesän teemanäyttely ”Pöytyän Pöllöt 40” toteutettiin yhdessä partiolippukunnan kanssa.

–Museomme viiden vuoden näyttelysarjaputki tuli täyteen, niin tämä oli hyvä sauma avata ovet Pöllöille, hymyilee Anu Riikka Terho.

Museopappilan toisen siiven koko yläkerta on sisustettu partioteemaan. Piispan huoneeseen on sisustettu tällä kertaa partion kerhotila, ”kolo”. Yläkertaan on koottu paljon erilaista Pöytyän Pöllöjen esineistöä ja kuvamateriaalia. Alakerran kanslian näyttelyyn on lisätty tarinaa partiotoiminnasta yleisesti sekä diaesitys.

Uusia tuulia on myös museon omissa näyttelyissä. Yläkerran toisen siiven huoneet sekä kuvanveistäjä Aarre Aaltosen (1 889–1 980) teosten patsashuoneet alakerrassa ovat uudistettu. Ihan uutena näytillä on Aaltosten tyttären taidetta.

Avajaisissa muistettiin kotiseututyötä pitkään tehneitä kotiseutuyhdistyksen jäseniä ja kuultiin Pöytyän Poijjaat -ryhmän musiikkiesityksiä.

Tilaisuudessa palkittiin kunniajäsenyydellä Jussi Helttula (36 vuotta johtokunnassa), Paavo Toivonen (22 vuotta johtokunnassa), Laimi Manttaali (21 vuotta johtokunnassa), Antti Juva (21 vuotta johtokunnassa), Markku Kaurila (25 vuotta johtokunnassa), Raija Turtola (20 vuotta johtokunnassa), Pertti Mäki-Uotila (19 vuotta johtokunnassa), Tauno Mäki (20 vuotta johtokunnassa) ja Mauri Olin (14 vuotta johtokunnassa).
Marika Suuronen

 

 

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän