Palaisten uimaranta suljetaan töiden ajaksi – Uimaan pääsee iltaisin ja viikonloppuisin

0
Palaisten uimaranta tulee olemaan suljettuna juhannuksen jälkeen arkisin kello 6–17 noin kuukauden verran. Pulikoimaan pääsee iltaisin ja viikonloppuisin. Kuva: AVL:n arkisto / Timo Koskensalo

MARTTILA. Palaisten uimarannan uuden saunan rakentaminen alkaa heti juhannuksen jälkeen maanantaina 24.6. maanrakennustöillä. Uimarannan käyttäjien turvallisuuden takaamiseksi nykyisen saunan alueella oleva uimaranta on suljettu arkisin kello 6–17 noin kuukauden verran. Rakennustöiden ajan alueella liikkuu kuorma-autoja ja muuta kalustoa.

Työmaa-alue aidataan jo ennen juhannusta.

–Oleskelu työmaa-alueella on ehdottomasti kielletty. Rakennustöiden aikaan myös osa parkkipaikasta on rakennusliikkeen käytössä. Parkkipaikkaa laajennettiin tämän vuoden keväällä, joten parkkitilaa löytyy aikaisempaa enemmän, muistuttaa rakennus- ja kiinteistöpäällikkö Jarkko Vihtonen kunnan tiedotteessa.

Rakennustöiden ajan uimaranta on käytettävissä arki-iltaisin kello 17 jälkeen sekä viikonloppuisin. Nykyinen sauna on lämpimänä maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin kello 17–20 ja viikonloppuisin kello 14–18. Rantakioski on avoinna sauna-aikaan.

Tavoitteena on saada koko rakennushanke valmiiksi vuoden 2025 loppuun mennessä, jolloin myös vanhan saunan tilat on saatu remontoitua uuteen käyttötarkoitukseensa.

Saunan rakentaminen kilpailutettiin kevään aikana ja rakentamiseen haettiin aluehallintovirastolta liikuntapaikkarakentamisen kehittämisavustusta. Kesäkuun alussa saatiin päätös 116 850 euron avustuksesta, joka kattaa noin 25 prosenttia arvioiduista kokonaiskustannuksista. Rakentajaksi valikoitui Salon Rakennustoimi Oy.

Marttilan kunta päätti uuden saunan rakentamisesta kuntalaisten toiveesta vuoden 2024 talousarvion yhteydessä. Uudessa saunarakennuksessa tulee olemaan suuremmat ja paremmin sijoitellut puku- ja pesutilat sekä huomattavasti suurempi ja käyttökelpoisempi sauna. Saunarakennuksen suunnittelussa on huomioitu myös esteettömyys. Vanha sauna remontoidaan oleskelutilaksi ja siihen rakennetaan esteetön wc-tila.

Palaisten uimapaikan käyttöaste on korkea ympäri vuoden. Talviaikaan avantouimareita käy iltaisin 20–40.

–Marttilan kunta järjestää Palaisissa kesäisin lasten uimakoulut ja tämän vuoden uutena kokeiluna myös aikuisten tekniikkauimakoulun. Rannan kesäkioski on ollut tervetullut lisä alueen palveluihin. Tänä kesänä on mahdollista lainata myös SUP-lautaa, kertoo Marttilan vs. vapaa-aikapäällikkö Mirella Laine.