Tätä mieltä: ”Jokainen saa olla ylpeästi oma itsensä”

0

Luin Auranmaan Viikkolehdestä (14.6.) artikkelin, joka koski Auranmaan Viikkolehden järjestämää kyselyä Pride-liputuksesta. Otsikkona artikkelissa oli, että Pride-liputus herättää voimakkaita tunteita.

Artikkelissa oli lukijoiden kommentteja ”miksi Pride-ihmisiä toitotetaan ja nostetaan yli-ihmisiksi ja ettei kannusteta muita samanlaisiksi” ja ”laitetaan pelkästään Suomen lippu salkoon ja pidetään sopu kunnassa”. Oli muitakin kommentteja, mutta nämä nyt päällimmäisinä.

Näistä kommenteista luen aivan selvästi syyn, miksi täytyy tukea vähemmistöjen oikeuksia ja niitä täytyy ajaa vahvasti myös muiden kuin pelkästään vähemmistöjen.

Pridessa ei ole kyseessä yli-ihmisiksi asettelusta eikä muiden kannustamisesta samanlaisiksi, kyse on sukupuolivähemmistöjen oikeuksista. Pridessa on kyse siitä, että jokainen ihminen voi olla ylpeästi oma itsensä. Pride ja sukupuolivähemmistöt eivät myöskään rakenna epäsopua kuntaan, päinvastoin.

Sana pride tarkoittaa ylpeyttä.

On myös erilaisia Pride-tapahtumia ympäri Suomenmaata, viimeisenä mukaan liittyi Raisio

Pride-tapahtumia järjestävät Suomessa Setan jäsenjärjestöt sekä erilliset Pride-yhteisöt ja yhdistykset sekä yritykset. Pridet ovat ihmisoikeustapahtumia seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen näkyvyyden ja yhtäläisten oikeuksien puolesta tehdyn työn kunniaksi. Priden sanoma on, että jokainen saa olla ylpeästi oma itsensä.

Allekirjoitan täysin nämä sanomat. Ole ylpeästi oma itsesi. Olen myös vahvasti sitä mieltä, että vahvemman pitää antaa sille ylpeydelle mahdollisuus ja tukea heikompaa.

Siksi olisi tärkeää, että kunnat seuraavat monen muun kunnan esimerkkiä ja tukevat näkyvästi vähemmistöjen oikeuksien ja ihmisoikeuksien toteutumista – esimerkiksi nostamalla lipun salkoon.

Itse toivoisin, että yhteiskunta olisi jonain päivänä sellainen, että meidän ei tarvitsisi liputtaa vähemmistöjen ja ihmisoikeuksien puolesta, mutta niin kauan kuin yhteiskuntamme on vähemmistöjä ja jopa ihmisoikeuksia syrjäyttävä, niin kauan tällaiset tapahtumat kuin Pride ja niiden puolesta liputtaminen ovat erittäin tärkeitä.

Matti Rajala
kunnanvaltuutettu (vas.)
Pöytyä

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän