Hurjastelu ja parkkitilan puute vaivana Kosken urheilukentälle johtavalla Välitiellä

0
Reijo Katalkin arvelee, että erottuvasti merkityt parkkiruudut helpottaisivat pysäköintipulmia Kosken urheilukentän tuntumassa.
Reijo Katalkin arvelee, että erottuvasti merkityt parkkiruudut helpottaisivat pysäköintipulmia Kosken urheilukentän tuntumassa.

KOSKI. Keskikesällä Kosken urheilukentän ympäristössä on hiljaista, mutta syyslukukauden alkaessa käynnistynee mopo-, mönkijä- ja traktoriralli koulukeskukselta Välitietä pitkin Koskentielle.

Urheilukentän laidalla olevia kuntoiluvälineitä lähes päivittäin käyttävä Reijo Katalkin toteaa erityisen vaaralliseksi paikaksi koulukeskukselta tulevan loivan mäen päätteenä olevan, Välitielle johtavan tiukan kurvin.

Siihen on tultava hitaasti, jotta ehtii reagoida kaarretta reunustavan kuusiaidan takana oleviin kulkijoihin.

Välitien varrella vuodesta 1980 asunut Unto Aaltonen on samaa mieltä mutkan vaarallisuudesta ja sanoo toiseksi vaaranpaikaksi Välitien ja koulukeskukselta alkavan kevyen liikenteen väylän risteyksen.

Aaltonen kertoo tilanteista, joissa koulukeskukselta on viiletetty täyttä vauhtia pyörätietä pitkin, huomioimatta lainkaan mahdollista risteävää liikennettä Välitiellä.

Niin Katalkin kuin Aaltonenkin pelkäävät, että jonain päivänä Välitiellä kolahtaa pahasti. Miesten mielestä hidasteet olisivat tarpeen.

Kosken Välitien päässä on pysäköintialue sekä tiukka mutka, josta kapea kulkuväylä johtaa koulukeskuksen taakse ja Lampitien risteykseen.
Kosken Välitien päässä on pysäköintialue sekä tiukka mutka, josta kapea kulkuväylä johtaa koulukeskuksen taakse ja Lampitien risteykseen.

Parkkipaikkoja on koululla

Toinen urheilukentän tienoota vaivaava pulma on parkkipaikat. Kunnan toive on, että urheilukentän käyttäjät jättäisivät autonsa koulukeskuksen parkkipaikalle.

Sieltä on matkaa kentälle noin 400 metriä. Myös Välitien päässä on pieni pysäköintialue, josta on viitisenkymmentä metriä juoksuradalle.

Usein liikkujat pysäköivät autojaan kentän huoltorakennuksen viereiselle nurmikolle, puiden varjoon.

Muutamat Välitien asukkaat ovat harmitelleet tienvarsipysäköinnin haitanneen pääsyä heidän pihoihinsa. Aaltosen mukaan niin ahdasta kotikadulla ei ole sentään ollut, etteikö siinä olisi mahtunut ajamaan.

Joskus tilanpuutetta tuskailleet bussikuskit ovat pyytäneet häneltä luvan peruuttaa talon pihaan, jotta he ovat saaneet käännettyä autonsa.

Jotta Välitielle ei eksyisi raskasta kalustoa, Aaltonen asettaisi Koskentien ja Välitien risteykseen yhdistelmäajoneuvot kieltävän liikennemerkin.

– Ne eivät mahdu kääntymään Välitien päässä ja niitä on hankala peruuttaa täältä pois, Aaltonen perustelee.

Kunta tiedostaa haasteet

Kosken liikuntapaikkavastaava Niko Nevala sanoo pysäköintipulman olevan tiedossa ja siihen mietitään ratkaisuja. Suurten tapahtumien aikaan alueella on pysäköinninohjaus.

Teknisen lautakunnan puheenjohtaja Jarmo Ruohonen (kesk.) pitää keskustelua tervetulleena, kun koulunkeskuksen miljööstä ollaan nyt suunnittelemassa entistä viihtyisämpää ja samalla on mahdollista tarkastella pysäköintikysymystä sekä liikenneratkaisuja.

Hän korostaa, ettei mitään ratkaisuja ole lyöty lukkoon.

Vaikka autoja on välillä sikin sokin, Reijo Katalkin ei ainakaan ryhtyisi kaatamaan urheilukentän ympärillä kasvavia vanhoja mäntyjä pysäköintiruutujen tieltä eikä hän myöskään innostu minkään liikuntapaikan muuttamisesta parkkialueeksi.

Sen sijaan hän toivoo kunnan merkitsevän pysäköintiruutuja kentän ympäristöön sekä välitien päässä olevalle parkkialueelle, joka saanee pian uuden asfaltin. Äskettäin Välitielle asennettiin uudet led-katuvalot.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän