Kosken tekninen lautakunta kohtuullisti suurta vesimaksua – Syyksi paljastui vikaantunut varoventtiili

0
Kuvituskuva pesuhuoneen hanasta.
Kuvituskuva pesuhuoneen hanasta.

KOSKI. Tekninen lautakunta sai käsiteltäväkseen anomuksen vesimaksun kohtuullistamisesta. Suuren laskun aiheuttajaksi oli paljastunut lämmivesivaraajan varoventtiilin vuoto, minkä myötä varaaja oli valuttanut vettä hukkaputkea pitkin viemäriin.

Kiinteistön omistaja esitti anomuksessaan, että häneltä laskutettaisiin talousvettä toteutuneen 141 kuutiometrin kulutuksen mukaan ja jätevesimaksu kohtuullistettaisiin normaalin vuosikulutuksensa mukaisesti 45 kuutiometriin.

Kosken tekninen lautakunta on 17.11.2000 päättänyt, että vesivuotojen suurentamia vesilaskuja voidaan alentaa erityisperustein. Laskua voidaan kohtuullistaa, jos vuoto ei ole aiheutunut välinpitämättömyydestä, se on ollut vaikeasti havaittavissa ja kysymyksessä on ollut suuri vuoto, josta aiheutuu kuluttajalle huomattava lisälasku.

Lautakunta totesi vuotopaikan sijainnin sekä itse vuodon olleen tällä kertaa vaikeasti havaittavissa, eikä taustalla ollut välinpitämättömyyttä. Se kohtuullisti maksua siten, että vedestä laskutetaan toteutuneen talousvesimäärän mukaan ja jäteveden käyttömaksu alennetaan tavanomaisen vuosikulutuksen mukaiseksi.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän