Putken jäätymisestä Pöytyän kunnan vuokra-asunnossa koitui kallis remontti

0
Kuvituskuva.
Kuvituskuva.

PÖYTYÄ/Kyrö. Kunnanhallitus on päättänyt korvata vesivahingon korjauskustannuksina rivitaloyhtiölle 30 000 euroa.

Ennakkomaksun suorittamisella Pöytyän kunta ei myönnä vastuutaan asiassa vastuuperusteen tai vastuun määrän osalta, vaan keskustelua asianosaisten kesken on kunnanhallituksen mukaan tarkoitus jatkaa. Lisäksi kunnanhallitus edellyttää viipymättä tarkastamaan kunnan käytänteet ja prosessit, ettei vastaavaa pääse jatkossa tapahtumaan.

Kunta omistaa Kyrössä olevassa taloyhtiössä huoneiston, joka on ollut vuokrakäytössä. Siellä havaittiin 22.1.2024 putkirikko, jonka seurauksena vettä oli valunut asuntoon arviolta 100 kuutiometriä. Asunto oli tapahtumahetkellä tyhjillään.

Vuoto aiheutti vahinkoa kunnan omistaman huoneiston pintoihin ja rakennuksen rakenteisiin. Vahingot ulottuivat lisäksi kahteen viereiseen asuntoon.

Asunnon vuokrasopimus oli päättynyt 30.11.2023, jolloin vuokralainen oli kertomansa mukaan palauttanut avaimet teknisen toimiston postilaatikkoon. Avaimet olivat kulkeutuneet kiinteistönhoitajalle kuitenkin vasta 22.1.2024, jolloin hän oli mennyt tarkastamaan asunnon. Silloin kiinteistöhoitaja oli havainnut vesivuodon ja tehnyt toimenpiteet veden katkaisulle.

Lämmityspatterit minimissä

Kiinteistönhoitajan mukaan tyhjän huoneiston lämmityspatterit oli säädetty minimiin ja eteisen patteri oli kytketty pois päältä. Huoneiston lämpötila oli laskenut liian alhaiseksi. Eteiseen johtava ovi oli kiinni, eikä muun huoneiston lämpö ollut päässyt lämmittämään eteistä, jonka johdosta siellä oleva vesiputki oli jäätynyt, rikkoutunut ja aiheuttanut vahingon.

Taloyhtiö on ryhtynyt toimenpiteisiin vahinkojen korjaamiseksi. Yhtiön kunnalle esittämän alustavan arvion mukaan purku-, kuivaus- ja korjaustyöt maksavat noin 120 000-150 000 euroa.

Taloyhtiö on saanut vakuutusyhtiöltään päätöksen vahinkojen korjaamiskustannusten korvaamisesta siten, ettei jäätyneen putken korjauskuluja korvata ja korvattaviksi jäävistä vahinkojen korjauskuluista vähennetään ikä- ja suojeluvähennys.

Yhtiö vaatii kunnalle toimittamassaan kirjeessä, että Pöytyän kunta korvaa taloyhtiölle aiheutuneen vahingon täysimääräisesti mukaan lukien taloyhtiön mahdolliset rahoituskustannukset sekä asianosais- ja asianajokulut.

Taloyhtiö vaatii, että Pöytyän kunta suorittaa osasuorituksena lopullisista myöhemmin täsmentyvistä korjauskustannuksista vähintään 30 000 euroa.

 

 

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän