Yläneen Valasrannan tuntumassa avautuu lehmäkuvia esittelevä pihagalleria

0
Pihagalleriaa valmistelleet Rita Jaschke ja Katja Mahal skoolasivat Suomen kesälle.
Pihagalleriaa valmistelleet Rita Jaschke ja Katja Mahal skoolasivat Suomen kesälle.

PÖYTYÄ/Yläne. Yläneen Valasrannan tuntumassa avautuu sunnuntaina viikon ajaksi vohvelikahvila ja talon pihapiiriin pystytetty lehmäkuvagalleria, jossa on esillä useiden valokuvaajien näyttäviä otoksia lehmistä eri puolilta Suomea.

–Laitumella rauhallisesti käyskentelevä lehmä oli takavuosina tuiki tavallinen näky pitkin suomalaista maaseutua. Nyt lehmiä pääsee näkemään enää harvakseltaan, valitettavasti. Pihagalleria palauttaa häivähdyksen tuota näkymää taas lähemmäs ihmistä, selvittää pihagallerian pystyttäjä Katja Mahal .

Mahalin kokoama lehmäkuvanäyttely on vuosien mittaan kiertänyt eri kokoonpanoissa ympäri maata sekä Keski-Euroopassa Berliiniä ja Brysseliä myöten. Näyttely on saanut kaikkialla lämpimän vastaanoton.

–Aiemmin kuvat ovat olleet esillä monen kokoisissa sisätiloissa, mutta ajattelin, että keskikesän kunniaksi säänkestävät kuvat voisivat nyt olla näytteillä ihan omassa pihapiirissä, luonnon helmoissa, pellon laitamilla, Mahal sanoo.

Vohvelikahvilassa on tarjolla suomalais–saksalaisia herkkuja.

–Pyhäjärviseutu on nyt kauneimmillaan. Pyöräilijöille ja Hinnerjoentien muille kulkijoille tarjoutuu oivallinen tilaisuus viettää pop-up-kahvilassa pieni virkistyspaussi.

Näyttely vohvelikahviloineen on avoinna viikon ajan 14.–21.7.2024. Aukioloajat ovat klo 14-20. Osoite: Yli-Vuotilantie 10, Yläne.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän