Boksishop 2018 vaihtuva

Sudet tiedustelureissulla Auvaisissa ja Aurassa

Yksinäinen susi jolkutteli Auvaisissa pellolla lauantaina aamupäivällä. Kuva: Matti Nurmi

Yksinäinen susi jolkutteli Auvaisissa pellolla lauantaina aamupäivällä. Kuva: Matti Nurmi

PÖYTYÄ/Auvainen, AURA, LIETO/Tarvasjoki. Sudet ovat liikkuneet viikonlopun ja maanantain aikana Auvaisissa ja Aurassa Pöytyän rajan tuntumassa. Lauantaina aamupäivällä nähtiin yksinäinen susi Auvaisten koulun ja Juotolantien välisellä pelolla. Maanantaiaamulla puolestaan tehtiin havaintoja 2–3 sudesta Aurassa Karviaistentien ja Tyynenpolun paikkeilla.

Jälkiä katsomassa käyneen ja itsekin näköhavainnon tehneen petoyhdyshenkilön Rami Marttilan mukaan havainnot ovat luotettavia. Hän uskoo, että jokin näistä susista saattaa olla sama, joka on vieraillut Liedon Ilmarissa kiinteistöjen pihassa.

–Hyvin ihmeellistä käytöstä. Liikutaan valoisaan aikaan ihmisten nurkissa, Marttila kummastelee susien liikkeitä ja harmittelee, etteivät metsästäjät voi tehdä mitään tilanteelle.

Ennen joulua susista tehtiin havainto myös Tarvasjoella Auran ja Kyröntien risteyksen tuntumassa. Tarvasjoella nähtiin neljä sutta.

–Ne ovat näitä tällaisia kulkureita ja tiedustelijoita, jotka lähtevät liikkeelle, petoyhdyshenkilö Pekka Tetri sanoo ja uskoo susien olevan joko Pöytyän tai Mynämäen laumasta.

Tetri kannustaa ilmoittamaan susihavainnosta petoyhdyshenkilöille, jotta tehdyt havainnot voidaan varmistaa ja susien liikkeistä saadaan tarkempaa tietoa.

 

Lue lisää 12.1.2016 lehdestä

 Kesälehti 2018
Digilehti

Lue Auranmaan Viikkolehti

Auranmaan Viikkolehti on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

Osta tästä irtonumero

Tilaa Auranmaan Viikkolehti digitaalisena versiona

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

Arkistot