Lukiolaiset vastustivat ulosmarssilla maksuja – Elisenvaaran lukiolaiset hengessä mukana

0
Elisenvaaralaiset Katja Toropainen, Essi Kinnunen, Julia Nurmi, Joel Jaakkola ja Katariina Auranen halusivat tukea koko maan lukiolaisia maksuttomien opiskelumateriaalien puolesta.

PÖYTYÄ, KOSKI. Suomen lukiolaiset järjestivät torstaina ulosmarssin vastalauseena hallituksen esitykselle sulkea 18 vuotta täyttäneet maksuttoman opetuksen ulkopuolelle.

Luokiolaisten liitto toteaa, että leikkaus osuu kipeimmin nuoriin, joilla on jo valmiiksi vaikeuksia toimeentulon, jaksamisen ja oppimisen kanssa.

Elisenvaaran lukion oppilaskunta osallistui ulosmarssiin. Heille on maksuttomat oppimateriaalit turvattu, mutta mielenilmaukseen osallistuttiin kaikkien puolesta.

–Haluamme tukea muita lukioita. Emmekä me vielä tiedä, tulevatko yo-kirjoitukset maksullisiksi meillekin, sanoo oppilaskunnan puheenjohtaja Katariina Auranen.

Osallistuminen oli vapaaehtoista. Osallistuneitten määrä ei ollut ulosmarssin alkaessa tiedossa. Kaikki eivät osallistuneet.

–Poliittinen toiminta ei kuulu kouluun, sanoo Niilo Koskinen.

Essi Kinnunen kertoo opettajien ilahtuneen siitä, että poliittiset päätökset kiinnostavat ja että oppilaat haluavat tehdä jotain asioitten eteen.

–Kaksi opettajaa sanoi, että älkää miettikö voitteko olla poissa, kyllä voitte.

Kosken lukion oppilaskunnan hallitus päätti, että ulosmarssiin osallistutaan kukin oman päätöksen mukaan.

Ulosmarssi toteutettiin koko maassa poistumalla opetuksesta ja opetustiloista torstaina puolenpäivän jälkeen.