Kyrö sai koko kylän olohuoneen – Raikulin Raitti avaa ovensa lauantaina

0
Hanat auki! Raikulin Raitin Krista Tammi ja Antero Virtanen ovat valmiina avaamaan ovet lauantaina Kyrön ja lähitienoon janoisille.

PÖYTYÄ/Kyrö. Kyrön keskustan ytimessä pääsee taas lauantaista lähtien kapakkatunnelmaan. Ovensa avaa asiakkaille Raikulin Raitti, jota yrittäjä Krista Tammi luonnehtii viikonloppujen viihderavintolaksi ja kaiken kansan kyläravintolaksi

Kehityksen talo on tullut vuosikymmenten varrella tunnetuksi ravintolatoiminnastaan. Edeltäjistään poiketen Raikulin Raitti ei tarjoa lainkaan lounasta vaan keskittyy viihdyttämään viikonloppuiltaisin, tosin Raikulin Raitin viikonloppu alkaa jo torstaina.

–Torstaisin avaamme kello 17, perjantaisin kello 18 ja lauantaisin kello 15, Tammi kertoo.

Ovet ovat ainakin alkuun avoinna torstaisin kello 22:een ja viikonloppuisin kello 02:een saakka, tosin tapahtumailtoina valomerkki tulee vasta myöhemmin – eikä tapahtumailloista tulla potemaan puutetta. Esiintyjiä on buukattu pitkälle syksyyn, ja mukana nimilistalla on myös joukko viihdetaivaan valovoimaisia kiintotähtiä.

Ensimmäisenä lauteille tulee astumaan 17.7. suomidancen taitaja Faija ja 30.7. iskelmän ikoni Tauski. Väliin mahtuu yhdet päivätanssit.

–Kyselimme Facebookissa ihmisten toiveita, ja siellä nousi toive siitä, että vanhemmalle väellekin olisi jotakin, Tammi kertoo.

Vastauksena esitettyihin toiveisiin Unelmavävyt esiintyy päivätansseissa duona 24. heinäkuuta.

Syksyn mittaan Kyrössä tullaan näkemään muun muassa Bat ja Ryyd, Antti Railio ja Mikko Alatalo. Krista Tammen luettelema nimilista on suorastaan hengästyttävä, mutta sille on hyvä selitys.

–Ravintolahommat tulivat mukaan vähän kuin vahingossa. Olemme pääasiallisesti ohjelmatoimisto, Tammi selvittää.

Raikulin Raitin perustanut yritys on nimeltään DT Events, joka välittää niin artisteja, bilebändejä, tanssiorkestereita, tiskijukkia kuin karaokejuontajiakin.

Karaoke tulee raikumaan myös Raikulin Raitilla. Karaoken juontajana toimiva Antero Virtanen kehaisee, ettei karaokekappaleet lopu ihan hetkessä – valinnanvaraa on kymmeniä tuhansia. Eikä karaokessa laulajan enää tarvitse esiintyä lattiantasossa, vaan hän pääsee nousemaan parrasvaloihin juuri valmistuneelle esiintymislavalle.

Esiintymislavan lisäksi ravintolan tiloissa on tehnyt muitakin uudistuksia: muun muassa yökerhomaisuutta on karsittu ja värimaailma on vaihtunut kodikkaammaksi. Hauska yksityiskohta on tanssilattian reunaan laitettu kiinteä penkki, johon sopii Virtasen mukaan mennä vaikka istuskelemaan tanssilavahengessä ja odottelemaan, josko joku sanoisi ”saisko luvan”.

Livemusiikin ja karaoken lisäksi Raikulin Raitilla pääsee viihtymään dartsin parissa, ja syksymmällä on tarkoitus aloittaa pubivisa.

Ja vaikka lounasta ei Raikulin Raitilla tulla tarjoamaan, ei asiakkaan tarvitse olla nälissään: myyntiin on tulossa wingsejä.