Marttilan Pyörä ja Koneliike on nyt Paseva

0
Marttilan Pyörä ja Koneliikeestä tuli Paseva, kun yrittäjä Vesa Kallio sai yhtiökumppaniksi Pasi Lahtisen. Toiminta säilyy muuten ennallaan, mutta valikoimiin tulevat myös robottileikkurit. Pyöriä liike ei enää myy, mutta huoltaa kyllä. (Kuva: Asko Virtanen)

MARTTILA. Marttilassa vietettiin maanantaina Paseva Oy:n avajaisia. Samalla Marttilan Pyörä ja Koneliike jäi nimenä historiaan.

–Sain yhtiökumppaniksi Pasi Lahtisen. Uutta nimeä mietittiin sen pohjalta, että meitä on nyt Pasi ja Vesa, yrittäjä Vesa Kallio kertoo.

Samalla yhtiömuoto muuttui osakeyhtiöksi, jonka miehet omistavat tasaosuuksin.

–Oli hyvä, että nimestä saatiin pyörä-sana pois, sillä emme enää myy pyöriä, vaikka niitä tosin edelleen huolletaan, ei tosin sähköpyöriä, Vesa Kallio kertoo.

Moottorisahojen, puutarhakoneiden ja muiden nyt jo valikoimissa olevien tuotteiden lisäksi valikoimaan tulevat robottileikkurit, jotka ovat Pasi Lahtisen erikoisalaa. Päämerkit ovat edelleen Stihl ja Stiga.

–Huolto on meillä todella suuressa roolissa, Vesa Kallio kertoo.

Korona ja Ukrainan sota ovat aiheuttaneet toimitusongelmia monissa laitteissa.

–Varsinkin akkupuolen laitteissa toimitusajat voivat olla pitkiä, Kallio kertoo.

Lahtista nähdään liikkeessä ainakin toistaiseksi vain iltaisin ja viikonloppuisin.

–Päivätyöni on edelleen raisiolaisessa autoliikkeessä, mutta katsotaan mitä tulevaisuus tuo tullessaan, Lahtinen kertoo.

Kallio kertoo, että ainakaan lähivuosina hän ei ole eläköitymässä. Ikää miehellä on mittarissa 57 ja menossa on 38. vuosi yrittäjänä.

–Kyllä Vesa vielä parikymmentä vuotta jatkaa, Pasi tuumailee.

Sammuttimissa tarkastusvelkaa

Pasevan avajaisissa oli paikalla myös Lähitapiolan yhteistyökumppanina sammuttimien tarkastuksia tekevä Hannes Aaltonen PK Sammutinhuollosta.

Aaltosella piti kiirettä, sillä koronan vuoksi sammutinhuoltopäiviä ei ole voitu vähään aikaan järjestää.

–Laitteille on kertynyt tarkastusvelkaa, mutta onneksi ihmiset ovat nyt heränneet, sillä vain säännöllisillä tarkastuksilla voi varmistua siitä, että sammutin myös toimii hätätilanteessa, Aaltonen muistuttaa.