Boksishop 2019 vaihtuva

Pöytyä tyrmää Heikinsuon eron, Aura sanoo tervetuloa

Aura ottaisi, mutta Pöytyä ei päästäisi. Lopullisesti Heikinsuon osakuntaliitoksesta päättää valtioneuvosto. Kuva: Marika Timonen

Aura ottaisi, mutta Pöytyä ei päästäisi. Lopullisesti Heikinsuon osakuntaliitoksesta päättää valtioneuvosto. Kuva: Marika Timonen

PÖYTYÄ, AURA. Pöytyä suhtautuu edelleen torjuvasti Heikinsuon kyläyhdistyksen esitykseen Heikinsuon kylän liittämisestä Auraan. Kyläyhdistys jätti esityksen kuntajaon muuttamisesta vajaa vuosi sitten.

Asia on edennyt niin, että Pöytyän ja Auran on annettava esityksestä ja sitä koskevista huomautuksista lausuntonsa. Valtiovaranministeriö odottaa kuntien lausuntoja ja tehtyjä huomautuksia 20. joulukuuta mennessä. Osakuntaliitoksesta päätetään valtioneuvostossa.

Määräaikaan mennessä Pöytyän kunnalle tuli neljä huomautusta, yhteensä 16 allekirjoitusta, joissa vastustetaan liitosta. Lisäksi Heikinsuon kyläyhdistyksen valtuuttama työryhmä jätti osakuntaliitosta puoltavan huomautuksen.

Kunnanhallitus ehdottaa, että valtuusto uudistaa aiemmin antamassaan lausunnossa sanomansa. Osakuntaliitoksesta koituvaa taloudellista lisärasitetta pidetään Pöytyän kunnalle täysin kohtuuttomana. Verotulojen ja valtionosuuksien arvioidaan vähenevän noin kaksi miljoonaa euroa vuodessa.

Auran kunnanhallitukselle Heikinsuo sen sijaan kelpaisi. Aura katsoo, että kylän asukkaiden tahtotila on hyvin yhtenäinen ja osakuntaliitoksen vaikutukset sekä Pöytyän että Auran kuntaan ovat vähäiset.

 

 

 

 Kesälehti 2018
Digilehti

Lue Auranmaan Viikkolehti

Auranmaan Viikkolehti on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

Osta tästä irtonumero

Tilaa Auranmaan Viikkolehti digitaalisena versiona

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

Arkistot