Boksishop 2019 vaihtuva

Paranoid on erilainen poliisisarja

Paranoid on tuore brittiläinen Netflixissä näytettävä poliisisarja, joka koukuttaa katsojan ensi näkemältä. Sarjassa tutkitaan pienen Woodmeren kaupungin leikkipuistossa tapahtunutta äidin murhaa. Tutkinnasta vastaavat kolme poliisia: tiukka ja ajoittain tökerö Nina Suresh (Indira Varma), kunnon naistenmies ja mielistelijä Alec Wayfield (Dino Fetscher) sekä mielenterveysongelmista kärsivä vanhemman ikäpolven poliisi Bobby Day (Robert Glenister).

Tutkinnassa tapahtuvien käänteiden lisäksi sarjasta tekee houkuttelevan aidolta tuntuvat ihmissuhteet. Paranoid keskittyykin rakkauden ja tunteiden aiheuttamiin ongelmiin ja iloihin.

Sarjassa käsitellään vahvasti myös mielenterveyttä, sillä poliisi Bobby Day saa jatkuvasti paniikkikohtauksia ja yksi murhasta epäilty on mielenterveydellisesti vakavasti sairas.

Paranoid on kaunistellumpi ja kevyempi versio vastaavista pohjoismaalaisista tuotannoista ja varsinaisena rikossarjana siksi hieman tylsempi seurattava. Juoni tuntuu aluksi loistavalta, mutta valitettavasti loppua kohden hieman pitkitetyltä. Toisaalta onnistuneet näyttelijävalinnat paikkaavat tätä aukkoa. Paranoid kertookin varsinaisesti ihmissuhteista ja ihmisen mielestä ja on siksi erilainen poliisisarja. (V.N.)
* * *

Arvosteluasteikko:
* * * * *  unohtumaton
* * * *  hieno
* * *  kannattaa katsoa
* *  kannattaa katsoa, jos vaihtoehtona on täydellinen tylsistyminen
*  ei kannata katsoa, vaikka vaihtoehtona olisi täydellinen tylsistyminen.

 

 

 

 Kesälehti 2018
tilaajapalvelija 23.1.2019
Digilehti

Lue Auranmaan Viikkolehti

Auranmaan Viikkolehti on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

Osta tästä irtonumero

Tilaa Auranmaan Viikkolehti digitaalisena versiona

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

Arkistot