Boksishop 2019 vaihtuva

Marttilan karanneet hiehot pääsivät kotiin

Hiehot päättivät lähteä katselemaan maailmaa. Kuva: Simo Päivärinta.

MARTTILA, KOSKI. Joukolan karjatilan seitsemän hiehon seikkailu omilla teillään päättyi onnellisesti perjantaina iltapäivällä Marttilan ja Kosken rajoilla. Karanneen karjalauman sattumalta nähnyt Simo Päivärinta paimensi seitsikon Matti Päärnin piharakennukseen, josta tilan väki kävi hakemassa eläimet kotiin hevoskuljetuskärryillä.

Päivärinta huomasi laitumelta karanneen hieholauman Härkätien ja kymppitien välisellä yhdystiellä puolen päivän jälkeen. Hän soitti hätäkeskukseen ja ajoi autonsa lauman eteen niin, etteivät sorkkaeläimet päässeet etenemään valtatien suuntaan.

–Välillä ne menivät metsään kurkistelemaan, mutta sain houkuteltua ne Päärnin pihalle ja siellä tyhjään autotalliin, jonka oven sai säppiin. Talossa ei juuri silloin ollut ketään kotona. Laiholahden laitumella oli kuulemma ollut kymmenen hiehoa, mutta kolme ei ollut lähtenyt näiden karkulaisten mukaan, Päivärinta selvitti.

Artikkelia on päivitetty 19.1. klo 16.22.

 

 Kesälehti 2018
tilaajapalvelija 23.1.2019
Digilehti

Lue Auranmaan Viikkolehti

Auranmaan Viikkolehti on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

Osta tästä irtonumero

Tilaa Auranmaan Viikkolehti digitaalisena versiona

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

Arkistot