Boksishop 2019 vaihtuva

Auranlaakson kansalaisopistossa tehdään tallukkaita ja variksenpelättimiä

Kirsi Hämäläisen kurssien malliksi tekemät tallukkaat ovat olleet ahkerassa käytössä. Tallukkaiden väreissä ja malleissa vain mielikuvitus on rajana.

AURANMAA. Auranlaakson kansalaisopiston tämän syksyn uutuuksiin lukeutuu tallukaskurssi. Vaikka kurssi on uusi, idea on kierrätetty: sota- ja pula-ajan eläneille tallukkaat saattavat olla hyvinkin tuttuja. Edelleen tallukkaat ovat mainiot sisätossut ja pakkaskäyttöönkin sopivat jalkineet.

Aurassa syyskuussa alkavalla kurssilla tallukkaiden tekoon opastaa Kirsi Hämäläinen.

–Pari vuotta sitten minulta kysyttiin, onnistuuko tallukkaan teko. Silloin vastasin, ettei ihan vielä, Hämäläinen kertoo.

Luonteeltaan utelias kädentaitaja ryhtyi kaivamaan tietoa tallukkaista. Tallukkaan tekoon tarvittava ohje löytyi Hämäläisen isältä peritystä Taitokirjasta.

Ilmoittautuminen Auranlaakson kansalaisopiston kursseille alkoi keskiviikkona. Työkauden aikana opetusta on tarjolla yhteensä runsaat 8 200 tuntia jakautuen liki 300 kurssiin.

Tallukaskurssin lisäksi mukana on muitakin erikoisuuksia: Aurassa tehdään variksenpelättimiä, Marttilassa damastikankaita ja Kumilassa keitetään punamultamaalia.

Lukuvuodeksi on luvassa myös monia ruokakursseja, muun muassa ”Tehdään sushit itse!” ja ”Särkikalaa lähijärvestä lautaselle”.

Suurin osa syksyn opetuksesta alkaa syyskuun puolivälissä.

 

 

Lue lisää 24.08.2018 lehdestä

 Kesälehti 2018
tilaajapalvelija 23.1.2019
Digilehti

Lue Auranmaan Viikkolehti

Auranmaan Viikkolehti on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

Osta tästä irtonumero

Tilaa Auranmaan Viikkolehti digitaalisena versiona

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

Arkistot