Boksishop 2018 vaihtuva

Valtaosa Auranmaan kaupoista myy energiajuomia alle 15-vuotiaille

Laki ei rajoita energiajuomien myymistä ja ostamista, mutta esimerkiksi Terveyden ja hyvinvoinnin laitos suosittelee, ettei energiajuomia myytäisi lapsille. Kuva: Kiti Salonen

AURANMAA. Alaikäiset voivat ostaa Auranmaalla melko vapaasti energiajuomia. Kymmenessä seudun vähittäiskaupassa ostoikärajaa ei ole, joskin kolmessa niistä energiajuomia ei myydä pienille lapsille. Neljässä kaupassa ikärajaksi on asetettu 15 vuotta.

–Minun näkemykseni mukaan alle 15-vuotiaiden ei tarvitse juoda energiajuomia. Kauppa on omassa yhteisössään iso toimija ja pystyy vaikuttamaan tällaiseen asiaan, Oripään ja Yläneen K-Markettien kauppias Jussi Uusitalo perustelee.

Myös Tarvasjoen K-Market Taatelissa ja Riihikosken Riihitorilla energiajuomille on K15-ikäraja ja kassahenkilöt tarkistavat ostajan iän.

K-Market Munkki Koskella ja K-Market Kyrö ja Mellilä eivät ole asettaneet ikärajaa, mutta pienille lapsille energiajuomia ei niissä kuitenkaan myydä.

S-ryhmän vähittäiskaupoissa ja K-Market Aurantorilla ei ole ikärajaa.

Aurassa kerättiin kaksi vuotta sitten adressia nuorten energiajuomien käytön hillitsemiseksi. Nuorisotoimen, SPR:n, MLL:n, APUn ja Pöytyän kansanterveystyön kuntayhtymän yhteiskampanjan tavoitteena oli saada vähittäiskaupat kieltämään energiajuomien myynti alle 16-vuotiaille.

–Asia ei koskaan toteutunut, sillä kaikkia vähittäiskauppoja ei saatu mukaan, nuoriso-ohjaaja Juuso Raitanen kertoo.
Kiti Salonen

 

Lue lisää 30.11.2018 lehdestä

 Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kesälehti 2018
Digilehti

Lue Auranmaan Viikkolehti

Auranmaan Viikkolehti on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

Osta tästä irtonumero

Tilaa Auranmaan Viikkolehti digitaalisena versiona

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

Arkistot