Aura, Pöytyä ja Tarvasjoki itäisten kuntien kimppaan

0

TURUN SEUTU. Turun seudun 17 kunnan kuntajakoselvitys etenee siten, että kunnat on jaettu kolmeen eri kokoonpanoon. Selvityksessä mukana olevat Auranmaan kunnat Pöytyä, Aura ja Tarvasjoki kuuluvat ”idän kuntien neuvottelukokoonpanoon”, jossa ovat niiden lisäksi Lieto, Kaarina, Paimio ja Sauvo.
Maaliskuun aikana kuntakimppa neuvottelee eri vaihtoehdoista alueellaan. Neuvottelupäiväksi on varattu 19.3. Seitsemän kunnan valtuustot kokoontuvat 6.5. Samalla kuntajakoselvittäjät ovat luopuneet ajatuksesta järjestää keväällä kaikkien 17 kunnan valtuustojen yhteinen kokous.
Kuntajakoselvittäjä Risto Kortelaisen mukaan kunnat piti jakaa pienempiin neuvotteluryhmiin, jotta asia etenee ja eri kuntien toiveet saadaan paremmin kuuluviin. Hän korostaa, että kyseessä eivät ole kuntaliitosneuvottelut.