Eero Retulaiselle Suomen mestaruus

0
Eero Retulainen nosti sunnuntaina Parkanossa ennätyslukemat 183 kiloa. Kuva: Mikko Retulainen
Eero Retulainen nosti sunnuntaina Parkanossa ennätyslukemat 183 kiloa. Kuva: Mikko Retulainen
Eero Retulainen nosti sunnuntaina Parkanossa ennätyslukemat 183 kiloa. Kuva: Mikko Retulainen

PARKANO. Oripääläinen Eero Retulainen oli Parkanon urheilutalolla sunnuntaina itse varmuus. Varmuus toi Retulaiselle kuuden onnistuneen noston putken ja ennätystuloksen 328 kiloa Suomen mestaruuskilpailuissa.

Mestaruutta 94-kiloisten sarjassa tavoitteli 10 miestä. 21-vuotias Retulainen aloitti tempaukset 136 kilolla, joka nousi varmasti suorille käsille. Avaustempauksella varmistui Suomen mestaruus. Toiseen nostoon lastattiin tankoon 141 kiloa. Painot nousivat vakuuttavasti suorille käsille ja kolmanteen nostoon kuormattiin ennätysraudat 145 kiloa. Ennätysnosto onnistui upeasti ja Rovaniemen Reippaan 20-vuotiaaseen Rikhard Pirkkiöön oli tempauksen jälkeen kaulaa 11 kiloa.

Työnnöt Eero Retulainen aloitti 168 kilosta. Tällä työnnöllä varmistettiin yhteistuloksen ja työnnön Suomen mestaruus. Koska Eero nosti perättäisiä työntöjä, niin kilpailussa edettiin isoin korotuksin. Retulaisen kovan tuloksen nostotahto oli kohdallaan. Toiseen työntöön kuormattiin 175 kiloa, ja nosto onnistui.

Kolmanteen työntöön lastattiin komeat ennätyslukemat 183 kiloa. Oripääläinen tarttui tankoon ja nosti painot suorille käsille hyväksytysti. Uusi työnnön ja yhteistuloksen ennätys kirjattiin lukemiin 328 kiloa.

Lue lisää 25.02.2014 lehdestä