Maakuntahallitus epäilee pelastuslaitosuudistuksen tuomia säästöjä

0

VARSINAIS-SUOMI. Varsinais-Suomen liiton maakuntahallitus edellyttää, ettei mahdollinen pelastustoimen alueiden yhdistäminen vaikuta pelastustoimen palvelutasoon eikä kunnille koituviin kustannuksiin.
–Muutoksesta ei saa aiheutua lisäkustannuksia varsinaissuomalaisille kunnille palvelutason parantumatta, maakuntahallitus lausuu.
Varsinais-Suomen ja Satakunnan maakuntien on suunniteltu muodostavan Lounais-Suomen pelastuslaitoksen. Kaikkiaan pelastustoimen alueiden lukumäärää aiotaan vähentää 22:sta 11:een poliisilaitosaluejaon mukaisesti.
Varsinais-Suomen liitossa ymmärretään valtiontalouteen liittyvät säästöpaineet, mutta pelastuslaitoksien yhdistämisten tuomista todellisista säästöistä ei olla vakuuttuneita. Maanantaina kokoontuneen maakuntahallituksen jäsenistä useampi toi esiin epäilyksensä, että uudistus tuo lisäkustannuksia Varsinais-Suomelle.
Maakuntahallituksen mukaan aluejaon uudistamisen vaihtoehtona tulisi lisäksi arvioida nykyisen pelastustoimen rakenteessa tapahtuva toiminta- ja yhteistyömuotojen tehostaminen. Mikäli valtioneuvosta päättää aluejaon muuttaa, Lounais-Suomen pelastuslaitoksen johto tulisi maakuntahallituksen mukaan sijoittaa Turkuun.