Pinkit jatsarit

0
Kengät järjestykseen.
Kengät järjestykseen.

Vaatehuoneen lattialla pyörivät kengät on aika saada järjestykseen. Pyydän miestäni nikkaroimaan seinälle kiinnitettävän kenkätelineen, ja eikä aikaakaan, kun pääsen verstaalle maalaushommiin. Tällä ohjeella teline valmistuu helposti ja edullisesti:
Määritä ensiksi telineen ulkomitat ja sahaa remonttihommista tähteeksi jääneitä rimoja halutun pituisiksi. Kuvan teline on 70 senttiä pitkä. Käytä lyhyitä rimoja telineen keskellä ja päädyissä. Huomio suunnittelussa kenkien lukumäärä, eli näin saat riittävän määrän hyllyjä. Käytä pystyrimoina leveämpää puutavaraa.
Tee ensiksi hyllytasot, ja ruuvaa ne pystyrimoihin. Etukulmiin ja keskelle käytetään siis tukevampia pystyrimoja. Jos haluat siistin lopputuloksen, käy kulmat huolellisesti läpi hiekkapaperilla. Maalaa teline ja kiinnitä seinään takana olevista pystyrimoista. Jämäkkään kiinnitykseen riittää neljä ruuvia. Homma oli siinä, ja sitten vaan kengät telineeseen.
(Lopuksi voin tunnustaa, että telineen myötä myös miehen ikivanhat suosikkijatsarit saivat uuden säväyksen. Suihkuttelin huoletta spraymaalia ja hupsista vaan, hienonhieno suihku oli värjännyt myös mustan nahan. Sanoisin, että aika persoonallinen lopputulos..)