Pm-kisat käydään säästölumilla

0
Jouni Ali-Keskikylä ja Hermanni Salonen huhkivat iltahämärissä latua kuntoon
Jouni Ali-Keskikylä ja Hermanni Salonen huhkivat iltahämärissä latua kuntoon
Jouni Ali-Keskikylä ja Hermanni Salonen huhkivat iltahämärissä latua kuntoon

PÖYTYÄ. Toisin kuin monet muut lounais- ja eteläsuomalaiset hiihtokilpailut, Pöytyän ensi viikonlopun piirinmestaruuskisat hiihdetään kisakalenterin mukaan. Talkooväki on huhkinut keskiviikosta saakka Haukkavuoren puolentoista kilometrin ladun lumetuksessa ja tänään se viimeistellään lauantaisia perinteisen tyylin kilpailuja varten. Vapaan kisa hiihdetään sunnuntaina.

–Meillä oli tuuria, myhäilee hiihtojaoston puheenjohtaja Veikko Salmi.

Onni astui kuvaan tammikuussa, kun lumitykki paahtoi viisi vuorokautta yhteen menoon valtaisaa lumivuorta, jota nyt on kaivettu latujen kunnostukseen. Hiihtäjät pohtivat tuolloin pitkään sitä, lumetetaanko tykkilumella 2,5:n vai pelkästään 1,5 kilometrin latu ja sprintin yhdyslatu. Jos 2,5 kilometrin ladun kannattajat olisivat tuolloin vetäneet pidemmän korren, lumivarasto olisi käytetty tähän mennessä jo loppuun ja pm-kisoista ei tulisi mitään.

Lue lisää 21.02.2014 lehdestä