Pöytyä lakkauttaa ja yhdistää kouluja

0

PÖYTYÄ. Pöytyän kunnanvaltuusto päätti maanantain kokouksessaan lakkauttaa Rannanmäen koulun ensi elokuun alusta ja Haverin koulun 1.8.2015 lukien. Tuolloin myös keskitetään Karinaisten ja Heikinsuon koulun opetus Heikinsuon kouluun.

Lakkautuspäätös syntyi äänin 21–14. Koulujen säilyttämistä esittivät omissa päätösesityksissään Mirjami Flemmich (vas) ja Pasi Lepistö (ps). Kummatkin katsoivat, että ennen lakkautuspäätöksiä pitää tehdä selvitykset koulujen kunnosta ja laajennustarpeista. Flemmich edellytti myös, että kunta aloittaa selvityksen kolmeen koulutuspalvelualueeseen siirtymisestä.

Puheenjohtaja Markku Autio (kesk) muovasi päätösesityksistä yhdistelmän, joka oli äänestyksessä kunnanhallituksen esityksen vastaesityksenä. Koulujen lakkauttamista vastustanutta yhdistelmäesitystä kannattivat vasemmistoliiton Mirjami Flemmich ja Reijo Viiri, perussuomalaisten Pasi Lepistö, Katri Keloniemi ja Marjatta Pauna sekä keskustan Markku Autio, Timo Hämäläinen, Toni Jälkö, Elina Keloniemi-Hurttila, Vilja Lahti, Jarno Laukkanen, Rauno Lehtovuori ja Ville Simola sekä kristillisdemokraattien Sinikka Hutko.