Aleksi Valavuori pitää ”biisonitarinaa” suurimpana onnistumisenaan

0
Aleksi Valavuori näkee menestyksen perustana kuuntelemisen, kysymisen ja oikean hetken aistimisen. Kuva: Mikko Perttunen
Aleksi Valavuori näkee menestyksen perustana kuuntelemisen, kysymisen ja oikean hetken aistimisen. Kuva: Mikko Perttunen
Aleksi Valavuori näkee menestyksen perustana kuuntelemisen, kysymisen ja oikean hetken aistimisen. Kuva: Mikko Perttunen

PÖYTYÄ/Kyrö. –Menestys perustuu kuuntelemiseen, rohkeuteen kysyä ja ennen kaikkea siihen, että tiedostaa milloin on oikea hetki ja uskaltaa silloin myös toimia, selvittää koripallojoukkue Bisonsin taustavaikuttaja Aleksi Valavuori.
Valavuoren mukaan hän on itse aina osannut elää hetkessä, mutta vielä viitisen vuotta sitten homma ei tahtonut pysyä lapasessa. Parisuhde ja lapsi ovat kuitenkin jossain määrin rauhoittaneet miestä.
Loimaan Bisons-joukkue on ollut urheilun seuraajien huulilla viimeiset kaksi vuotta, kun joukkue kaappasi heti kahdella ensimmäisellä liigakaudellaan yhtä monta Suomen mestaruutta. Valavuori näkeekin ”biisonitarinan” suurimmaksi onnistumisekseen, perheasiat pois lukien. Joukkue on muuttanut pikkukaupungin identiteettiä ja tuonut ihmisten arkeen uutta sisältöä. Menestyksen takana on myös ihmisten osallistaminen toimintaan. Valavuoren mukaan Loimaalla ei ole vapaalippukulttuuria, vaan ihmiset maksavat mielellään lipusta, kun saavat sen vastineeksi jotain arvokkaampaa:
–Hyvinvoinnin ja hyvän fiiliksen synnyttäminen on tärkeintä, Valavuori summaa.
Loimaalaisen koripallojoukkue Bisonsin taustavaikuttajana tunnettu Valavuori ja Bisonsin joukkuemanageri Ari Hannula kävivät puhumassa menestymisestä ja rohkeudesta Kyrössä Auranmaan Nuorkauppakamarin järjestämässä Menestyjä Olet Sinä -seminaarissa.

Lue lisää 28.03.2014 lehdestä