Amerikan Armas naurattaa näyttelijöitäkin

0
Näytelmän rooleissa nähdään muun muassa Riikka Portaala (terassiyrittäjä Leila Siltala), Anne Jurttila-Portaala (kapakkatanssija Elisabet First) ja Petri Prusila (paikallinen naisenhakija). Kuva: Kiti Salonen
Näytelmän rooleissa nähdään muun muassa Riikka Portaala (terassiyrittäjä Leila Siltala), Anne Jurttila-Portaala (kapakkatanssija Elisabet First) ja Petri Prusila (paikallinen naisenhakija). Kuva: Kiti Salonen
Näytelmän rooleissa nähdään muun muassa Riikka Portaala (terassiyrittäjä Leila Siltala), Anne Jurttila-Portaala (kapakkatanssija Elisabet First) ja Petri Prusila (paikallinen naisenhakija). Kuva: Kiti Salonen

MARTTILA. Marttilan nuorisoseuran näytelmäryhmän esittämä Amerikan Armas -näytelmä saa ensi-iltansa lauantaina. Näyttelijöitä ja ohjaajaa ensi-ilta kutkuttaa, kuten myös huhtikuun 6. päivä edessä oleva toinen näytös.
–Näytelmän kirjoittanut Simo Perämäki otti meihin yllättäen viikko sitten yhteyttä kirjeitse. Kirjeessä Ylihärmässä asuva Perämäki ilmoitti saapuvansa katsomaan näytelmän toista esitystä Marttilaan, ohjaaja Merja Tuominen kertoo.
Nuorisoseurantalossa Perämäki saa nähdä näytelmän, joka on tietyin osin sovitettu Marttilassa esitettäväksi. Pohjanmaan murteen sijaan roolihahmot puhuvat marttilaa tai ainakin lounaismurteita. Myös tapahtumapaikat on siirretty Pohjanmaalta Marttilaan, ja näytelmään on lisätty musiikkia.
Näytelmän juoni noudattelee alkuperäiskäsikirjoitusta. Näytelmässä nuorena Amerikkaan muuttanut Armas Ketola palaa takaisin Suomeen etsimään itselleen vaimoa.
–Tapahtumat etenevät vähän kuin Kauniissa ja rohkeissa, paikallista naisenhakijaa Reino Vainiota esittävä Petri Prusila kuvailee.
Naisseikkailuissa riittää hauskuutta ja huumoria niin paljon, että näyttelijöilläkin on pokassa pitelemistä.

 Amerikan Armas -näytelmän esitykset Marttilan Nuorisoseurantalossa lauantaina 29.3. klo 18 ja sunnuntaina 6.4. klo 13.

Lue lisää 25.03.2014 lehdestä