Asta Keskitalo tempaisee taidolla

0
Asta Keskitalo treenaa painonnostoa 3-5 kertaa viikossa.
Asta Keskitalo treenaa painonnostoa 3-5 kertaa viikossa.
Asta Keskitalo treenaa painonnostoa 3-5 kertaa viikossa.

TURKU, MARTTILA. Turkulaiselle painonnostosalille valuu iltapäivällä pääasiassa rotevia miehiä, mutta yhdellä matolla venyttelee siro nainen. Lihasten perusteellisen avaamisen jälkeen marttilalaissyntyinen Asta Keskitalo hakee painonnostokengät ja aloittaa lämmittelyn. Hän lataa 15 kilon tankoon lisää painoa parin kilon tahdissa. Työnnöt sujuvat tasaisesti ja tankoon kolahtaa seuraavaksi kymmenen kilon levypainot. Kuinka paljon treeneissä rautaa nousee?
–Se riippuu aina päivästä ja fiiliksestä. Mutta nyt kun vaivana on kaulanrangan välilevyn pullistuma, treenaan kevyillä painoilla, Keskitalo sanoo hieroessaan käsiinsä lisää magnesiumia.
Keskitalo korostaa, että painonnosto on hänelle tällä hetkellä harrastus, ei niinkään ammattimainen treenimuoto. 58-kilosten sarjassa kilpaileva Keskitalo edustaa Turun Atleettiklubia.
Painonnostosalilla Keskitalo treenaa kolmesta viiteen kertaa viikossa, ja siinä ohella hän hoitaa aerobiset treenit pääasiassa lenkkipolulla. Ja jotta kalenteri olisi mahdollisimman täynnä, hän valmentaa marttilalaisia yleisurheilujunnuja ympäri vuoden. Keskitalo myöntää, että kiirettä piisaa.

 

Lue lisää 07.03.2014 lehdestä