Lietokaan ei saanut lisäaikaa ministeriöltä

0
Liedon ja Tarvasjoen pitää päättää kuntaliitoksen hyväksymisestä tai hylkäämisestä huhtikuun loppuun mennessä. Valtioneuvosto käsittelee asiaa kesäkuussa.

LIETO. Valtiovarainministeriö ei myöntänyt Liedon kunnalle lisäaikaa kuntaliitosselvityksen tekoon Tarvasjoen kanssa. Liedon kunnanjohtaja ja johtavat luottamushenkilöt tapasivat kuntaministeri Henna Virkkusen torstaina. Kunnanjohtaja Esko Poikela kertoo, että kunta sai jo ennakkoon niin vahvan viestin siitä, että aikataulu on lyöty lukkoon, että asiasta ei edes ministerin kanssa keskusteltu.

–Tärkeintä meille oli se, että halusimme tuoda Liedon kunnan kannan ministerin tietoon. Kyse on toisen kunnan taloudellisten velvoitteiden ottamisesta toiselle kunnalle. Tällaisen päätöksen läpivieminen ei tule olemaan helppoa.

Poikelan mielestä palaveri oli myönteinen ja hän kokee, että kunnan ääni tuli kunnolla kuultua ministeriössä. Liedon kunnanhallitus keskustelee liitoksesta maanantain kokouksessaan, mutta esitys yhdistymissopimuksen hyväksymisestä tai hylkäämisestä tehdään valtuustolle vasta 14.4. kokouksessa.

Tarvasjoen, Pöytyän ja Marttilan edustajat kävivät ministeriössä pyytämässä lisäaikaa omille liitosselvityksilleen maanantaina. Lisäaikaa ei herunut, mutta selvitykset luvattiin käsitellä rinnakkaisina kuntajakoselvittäjien tekemälle Liedon ja Tarvasjoen selvitykselle.

Valtiovarainministeriön asettaman aikataulun mukaan Liedon ja Tarvasjoen pitää päättää kuntaliitoksesta huhtikuun loppuun mennessä.

Lue lisää 28.3.2014 lehdestä