Pesää puolustanut joutsen sai kiitosta kuvakisassa

0
Joutsenen kotiinpaluu. Kuva: Risto Kuitunen
Joutsenen kotiinpaluu. Kuva: Risto Kuitunen
Joutsenen kotiinpaluu. Kuva: Risto Kuitunen

AURA, HUMPPILA. Auralaisen Risto Kuitusen joutsenkuva on sijoittunut sähköverkkoyhtiö Elenian ja Bird Life Suomen järjestämässä Bongaa joutsen kameralla -kisassa kymmenen parhaan joukkoon. Kilpailuun otti osaa lähes 650 joutsenten ystävää ja kuvia kertyi yli tuhat.
Onnistuneen otoksen johdosta Kuitunen saa nimensä näkyviin joutsenten suojelussa. Elenia on asentamassa joutsenten suojaksi joutsenpalloja sähkölinjoihin Humppilassa ja kyseinen kohde on nimetty Risto Kuitusen nimikkokohteeksi.
–Tämä kuva on otettu toukokuussa. Sama joutsen on ollut useampana vuotena samalla kosteikolla pesimässä lähellä Turkua Littoistenjärven vieressä. Kuvaustilanne tuli kohdalleni yllättäen, Kuitunen kertoo kisaan nappaamastaan kuvasta.
–Olin seuraamassa lintujen kevätpuuhia lintuharrastajien katselutasanteella, kun kuulin takaa kohinaa. Ääni syntyi kahdesta kosteikolle kaartavasta joutsenesta. Kuvani joutsen oli pesällään ja havaittuaan lähestyvän joutsenparin se nousi lentoon puolustamaan reviiriään. Joutsenparin lähtiessä pois laskeutui tämä joutsen aivan lähelleni, hän kuvailee kuvaustilannetta.

Lue lisää 28.03.2014 lehdestä