Tarvasjoki kelpaisi pöytyäläisille

0
Pentti Wärri toivottaisi Tarvasjoen tervetulleeksi kuntakimppaan. Kuva AVL arkisto
Pentti Wärri toivottaisi Tarvasjoen tervetulleeksi kuntakimppaan. Kuva AVL arkisto
Pentti Wärri toivottaisi Tarvasjoen tervetulleeksi kuntakimppaan.
Kuva AVL arkisto

PÖYTYÄ, TARVASJOKI. Pöytyän kunnanjohtaja Kari Jokela ja kunnanhallituksen puheenjohtaja Pentti Wärri (kok) ovat lähettäneet Tarvasjoelle kutsun kuntaliitosneuvotteluihin.
–Edellisessä valtuuston kokouksessa hyväksyttiin kuntastrategia, jossa yhtenä vaihtoehtona on Auranmaan kunta. Tämä on yksi askel siihen suuntaan, Wärri perustelee tarjousta.
Mikäli molemmat kunnat ovat asiaan halukkaita, hän pitää täysin mahdollisena, että liitos voitaisiin toteuttaa jo ensi vuoden alusta.
–Meillä on kahdet liitospaperit kunnan arkistossa. Tämä olisi varmaan aika lailla samanlainen kuin Yläneen liitos, hän arvioi. Tarvasjoen suuri velkamäärä ei häntä pelota.Vuoden 2012 lopussa tarvasjokelaisilla oli asukasta kohti laskettuna 4 173 euroa lainaa, kun vastaava määrä oli Pöytyällä 921 euroa.
–Nykylain perusteella voisimme saada 2,3 miljoonaa yhdistymisavustusta. Jos sillä lyhennettäisiin velkoja, uuden kunnan asukasta kohti laskettu lainamäärä olisi noin 1 600 euroa. Se jäisi vielä alle maan keskitason. Sitä paitsi se, mistä velka on Tarvasjoelle syntynyt, on pystyssä ja pysyy. Olisi ihan eri asia, jos velka olisi käytetty humputteluun, Wärri toteaa.
Hankalimmaksi asiaksi liitoksessa hän ennakoi sosiaali- ja terveydenhuollon organisoinnin, koska Tarvasjoki on nyt osa Liedon isännöimää Härkätien yhteistoiminta-aluetta.
–Kyllä siitäkin varmaa sopu syntyisi, hän uskoo.
Tarvasjoen kunnanjohtaja Oili Paavola korostaa, että  tulosta voi syntyä nopeastikin, jos molemmissa kunnissa on aito halu sopimukseen. Hän toteaa pettyneensä siihen ilmapiiriin, jossa neuvottelut Liedon kanssa käytiin. Kyse oli enemmän sanelusta kuin neuvottelusta.
Paavola toteaa valtuuston päättävän maanantaina, antaako se kunnanhallitukselle neuvotteluvaltuudet asiasta. Hän huomauttaa myös kuntalaisten pääsevän kertomaan kansansa asiasta 20. maaliskuuta järjestettävässä tapaamisessa.

 

Lue lisää 14.03.2014

lehdestä