Auranmaan työttömyys kasvaa edelleen

0

AURANMAA. Helmikuussa työttömyys jatkoi kasvuaan myös Auranmaalla. Varsinais-Suomen työllisyyskatsauksen mukaan suhteellisesti heikoiten meni Oripäässä, jossa helmikuun aikana tilastoihin kirjattiin kymmenen uutta työtöntä työnhakijaa.
Työttömyysaste kasvoi Oripäässä 11,4 prosenttiin, kun viimeisen vuoden aikana työttömyysaste on koko ajan pysytellyt alle 10 prosentissa. Helmikuun tilastoissa Oripään työllisyystilanne oli Auranmaan heikoin. Koko Auranmaan alueen työttömyysaste oli 10,2.
Vuoden takaisiin tilastoihin verrattuna työllisyystilanne parani vain Koskella, jossa tilanne kuitenkin heikkeni kuukauden takaisesta. Kuukauden takaisesta tilanteesta työllisyys parani Marttilassa ja Tarvasjoella. Aurassa tilanne pysyi ennallaan.
Varsinais-Suomen työttömyysaste oli helmikuussa 12,3 prosenttia. Työttömyysaste kipusi yli 10 prosentin joka kolmannessa Varsinais-Suomen kunnassa.