Marttilalta yksimieliset pakit Tarvasjoelle

0

MARTTILA. Marttilan kunnanhallitus on päättänyt, että kunta ei lähde tässä vaiheessa selvittämään tarkemmin kuntaliitosta Tarvasjoen kanssa. Kunnanjohtaja Carita Maisilan mukaan selkeimmäksi syyksi nousi talous: pienen kunnan hartiat eivät riitä kantamaan Tarvasjoen velkoja.

– Valtionosuusleikkausten myötä meillä on tekemistä, että saadaan omakin talous pidettyä terveellä pohjalla. Painelaskelmat pidemmälle tulevaan osoittivat, että olisi hyvin vaikeaa saada ylijäämäisiä tilinpäätöksiä tehtyä.

Marttilan ja Pöytyän edustajat marssivat viime viikolla valtiovarainministeriöön anomaan lisäaikaa liitosselvityksille Tarvasjoen kanssa. Ministeriön virkamiehet pysyivät tiukkoina siitä, että Liedon ja Tarvasjoen liitokselle asetettu aikataulu pätee myös muihin selvityksiin, eli liitos pitää saada aikaan ensi vuoden alusta. Kireä aikataulu oli osasyynä Marttilan perääntymiseen.

Lue lisää 4.4.2014 Viikkolehdestä.