Yläneen entisestä vanhainkodista kuoriutui Kaidanojan Kartano

0
Kaidanojan Kartanon pääsaliin mahtuu parhaimmillaan 120 henkeä. Kuva: Mikko Perttunen.
Kaidanojan Kartanon pääsaliin mahtuu parhaimmillaan 120 henkeä. Kuva: Mikko Perttunen.
Kaidanojan Kartanon pääsaliin mahtuu parhaimmillaan 120 henkeä. Kuva: Mikko Perttunen.

PÖYTYÄ/Yläne. Yläneen entisessä vanhainkodissa on uutta elämää. Tiistaina ovensa avasi Kaidanojan Kartano, joka on vielä toistaiseksi lounaskahvila, mutta jo toukokuusta eteenpäin tiloissa järjestetään myös juhlia ja majoitetaan asiakkaita. Avajaispäivänä ei tarvinnut tuijotella tyhjiä pöytiä.
–Ensimmäiset rohkeat uskaltautuivat jo sisään, Outi Kukola kertoo.
Kukola on toinen Kaidanojan Kartanon perustajaomistajista, toinen on hänen veljensä Jyrki Kukola, joka tunnetaan myös Kulhuan Paakarin leipomosta ja pitopalvelusta. Leipomon tuotteet ovatkin vahvasti esillä Kaidanojan Kartanon kahvilassa.
Yläneen entinen vanhainkoti poistui käytöstä kesällä 2012, kun kunta otti käyttöön keskustataajamaan valmistuneen uuden palvelukeskuksen. Kunta päättikin myydä kiinteistön, ja Kukoloiden suunnitelma rakennuksen tulevasta käytöstä miellytti päättäjiä.
–Kulhuan Paakarin piti olla ensin leipomo, mutta se lähti yhä enemmän pitopalvelun suuntaan. Monet asiakkaat kyselivät myös paikkaa juhlien järjestämiselle, ja kun tämä rakennus tuli vastaan, ajattelimme, että siinä voisi juhlatilojen lisäksi järjestää myös muuta toimintaa, Kukola valottaa idean taustoja.

Lue lisää 25.04.2014 lehdestä