Anu Tuomi palkittiin Elias Lönnrot -mitalilla

0
Anu Tuomi palkittiin elämäntyöstään taidemaalarina ja kuvataiteen opettajana.
Anu Tuomi palkittiin elämäntyöstään taidemaalarina ja kuvataiteen opettajana.
Anu Tuomi palkittiin elämäntyöstään taidemaalarina ja kuvataiteen opettajana.

AURA. Auralainen kuvataiteilija Anu Tuomi (nyk. Vaisto) on saanut Suomen Kulttuurirahaston myöntämän Elias Lönnrot -mitalin elämäntyöstään varsinaissuomalaisen kuvataiteen kentän ja alan koulutuksen kehittäjänä sekä värien ja heijastusten taitajana.
Mitalin luovuttanut Suomen Kulttuurirahaston asiamies Kristiina Rantala korosti Vaiston merkittävää uraa sekä maakunnan että koko maan kuvataiteen ja pedagogiikan kehittämisessä. Turun piirustuskoulusta kuvataiteilijaksi vuonna 1974 valmistunut Vaisto toimi vuosina 1984–2012 Turun Piirustuskoulun opettajana ja yliopettajana sekä Turun AMK:n kuvataiteen koulutusohjelman koulutuspäällikkönä.
Tuomi on ollut perustamassa turkulaista Titanik-galleriaa ja on myös taiteilijajärjestö Arte ry:n kunniajäsen.
Yli 40 vuotta kuvataiteilijana toiminut Tuomi on syntynyt Kaarinassa, mutta asunut suuren osan elämästään Turussa ja vuodesta 2007 lähtien Aurassa. Hän pitääkin oman työskentelynsä kannalta tärkeänä toimimista kaupungin ja maaseudun välissä.

Lue lisää 9.5.2014 lehdestä