Kosken lukio saa kulttuurirahaa

0

KOSKI. Varsinais-Suomen Kulttuurirahasto on myöntänyt Kosken seudun lukiolle 1 500 euron Luovasti lukiossa -hankeapurahan. Sen avulla toteutetaan loppukeväästä ja syksyn aikana Kulttuurisyksy-tapahtuma. Luvassa on korkeatasoista ohjelmaa itsenäisyyspäivän tietämille. Osa rahasta käytetään myös opintomatkaan. Lukiolaiset lähtevät Helsinkiin tutustumaan joko balettiin tai oopperaan.
Kosken lukion ensimmäisen vuosikurssin oppilaat tutustuvat kevään aikana laajasti suomalaiseen kirjallisuuteen. He valitsevat lukemistaan teoksista parikymmentä kirjallisuusnäytettä, jotka esitetään syksyllä musiikin säestyksellä aiheeseen sopivissa roolivaatteissa ja lavasteissa. Näytöksiä on tulossa ainakin pari.
–Tarkoituksena on tehdä vähän samantyyppinen esitys kuin viimevuotinen Tampereen itsenäisyyspäivän juhla oli, kertoo ykköskurssin ryhmänohjaaja, historian ja yhteiskuntaopin lehtori Hannu Äikiä.