Mika Mäkinen siirtyy tallipäälliköksi

0

AURA. Ratakuorma-autojen EM-sarjasta tuttu auralainen Mika Mäkinen siirtyy alkavalla kaudella väliaikaisesti Mad-Croc Truck Racing Teamissä tallipäällikön tehtäviin, sillä hän on päättänyt pitää EM-sarjan ajamisesta välivuoden. Samalla myös Mäkisen kilpakalusto vaihtuu saksalaisesta MAN-kuorma-autosta italialaiseen Ivecoon.
Timissä kuljettajavastuu siirtyy Ranskan ratakuorma-autosarjaan osallistuvan punkalaitumelaisen Sami Ojasen ja kotimaista ratasarjaa ajavan lietolaisen Aki Teinin harteille. Tiimin kalustona on Suomen nopein Iveco Stralis.
Tulevana kesänä Mäkisen perheen autourheilupanoksesta huolehtii Mikan 16-vuotias Emma-tytär, joka kilpailee rata-autoilun SM-sarjassa vakioautojen V-1600-luokassa. Mäkinen ei kuitenkaan pois sulje mahdollisuutta, että myös hän osallistuisi kauden aikana valikoituihin EM-sarjan osakilpailuihin.
–Voi olla, että johonkin EM-osakilpailuun lähden testaamaan, kuinka uusi Iveco kulkee. Ranskan Le Mansin EM-kisa voisi olla sellainen. Uskon, että saamme kesän aikana kehitettyä Ivecosta kilpurin, jolla ajaa huippusarjassakin kymmenen nopeimman joukkoon, Mäkinen sanoo.