Pottuja nostetaan jo kasvihuoneessa

0
Nostotuoreelle varhaisperunalle riittää kysyntää. Oleksanderilla homma etenee ripeästi.
Nostotuoreelle varhaisperunalle riittää kysyntää. Oleksanderilla homma etenee ripeästi.
Nostotuoreelle varhaisperunalle riittää kysyntää. Oleksanderilla homma etenee ripeästi.

PÖYTYÄ/Karinainen. Kun vielä perunapellon satoa saa tovin odotella, Myllykosken marjatilalla nostetaan uutta perunaa jo täydellä tohinalla. Ensimmäiset kasvihuoneperunat kolahtivat ämpäreihin jo kaksi viikkoa sitten.
–Perunat istutettiin maaliskuun alussa. Olemme aikataulussa pari viikkoa edellä viime vuoteen verrattuna, kiitos lämpimän ja vähälumisen talven, Kari Hirvensalo luonnehtii.
Lämpimien säiden ansiosta öljykuluissa on säästetty. Suotuisat tuulet ovat puhaltaneet myös Hirvensalon perunapelloilla, jonne päästiin istutuspuuhiin jo aprillipäivänä. Normaalisti avomaalle mennään huhtikuun 20. päivän kieppeillä.
Myllykosken tilan myymälän ovi on vielä kiinni, joten perunasato toimitetaan asiakkaille tilausten perusteella. Kolmessa kasvihuoneessa kasvatettua varhaisperunaa päätyy sekä lähipitäjien että Tampereen eteläpuolen alueen ruokapöytiin.
–Tilauksista suurin osa menee ensi viikon valmistujaisviikonlopulle, Kirsi Hirvensalo tarkentaa.

Lue lisää 23.05.2014 lehdestä