Rannanmäen koululla jäähyväisjuhla – katso video

0
Rannanmäen koulun taivalta juhlittiin perjantaina nykyisten ja entisten koululaisten voimin.
Rannanmäen koulun taivalta juhlittiin perjantaina nykyisten ja entisten koululaisten voimin.
Rannanmäen koulun taivalta juhlittiin perjantaina nykyisten ja entisten koululaisten voimin.

PÖYTYÄ/Yläne. Rannanmäen koululla vietettiin perjantaina jäähyväisjuhlaa lakkautettavan koulun kunniaksi. Kylän sydämen hiljeneminen herätti huolta eikä säästöihinkään oikein kukaan tuntunut uskovan. Rannanmäki ehti pitkään olla Yläneen viimeinen kyläkoulu. Koulun syntymäpäivänä pidetään Yläneen historiateoksen mukaan usein vuotta 1927, jolloin vihittiin käyttöön yläkansakoulun uudisrakennus. 1960-luvulla esitetty ennustus, että viimeksi tulleet lakkautetaan ensin, ei siis pitänyt paikkansa.

Lue lisää 19.05.2014 lehdestä